2024. okt 04.

MEDDŐSÉG és a GMO

írta: Kolozsvári_
MEDDŐSÉG és a GMO

 

... "A meddőség növekvő elterjedése számos tényezőnek tulajdonítható, többek között policisztás petefészek-szindrómának (PCOS).
.... 27 éves a GMO növénytermesztés, amely nem a fogyasztók érdekét, hanem a GMO fajtákelőállítóinak és a GMO fajták termesztése során használt gyomirtószer előállítóinak érdekét szolgálják. A legnagyobb mennyiségben használt, a természetben elő nem forduló idegen anyag (xenobiotikum) egy hormon moduláns gyomírtószer a glyphosate. Ez az idegen anyag egyre növekvő mennyiségben kerülnek a takarmány- és az élelmiszer növényeken keresztül az állatokban és az emberekben"

... "A glifozát gyomirtószernek hormon moduláns hatása van azáltal, hogy blokkolja az tesztoszteronból ösztrogént előállító aromatáz enzimet, az aromatáz enzim aktivitása a női szervezetben lényegesen magasabb. Azok a nők, akiknek policisztás petefészek (PCOS) problémával küzdenek magas a tesztoszteron szintje. Az alacsony ösztrogén (ösztrodiol) miatt akadályoztatott a pete érési folyamata. A Magyarországra importált GMO takarmány alapanyag és élelmiszer növények hatása a sertést és az embert ugyanúgy érinti. " - írja Mester Károly a cikkében a 7. oldalon:  https://aranyagancs.hu/wp-content/uploads/2023/06/aranyagancs_2305-2.pdf

( + Erling Haaland focista, Gmo mentes étrendet eszik , marhát is amely réten legelt, stb. ...
és Szoboszlai Dominikról is tudjuk, hogy édesapja, tiltotta, hogy chips-et, csokit, és cukorkát egyen. Ma hálás ezért.... )

 gmo_mentes_kep.jpg

** FORRÁS **
az alábbi online lap 7. oldalán van, rövid fél oldalas cikk
https://aranyagancs.hu/wp-content/uploads/2023/06/aranyagancs_2305-2.pdf

TELJES CIKK

A meddőség minden negyedik házaspárt érint Magyarországon. Az elmúlt 10 évben Magyarországon
háromszorosára nőtt a meddőségi problémák miatt orvoshoz forduló nők aránya, mintegy 300 ezer pár küzd meddőségi problémákkal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020-as statisztikái szerint világszerte körülbelül 186 millió ember szembesül meddőséggel kapcsolatos problémákkal.
A meddőség növekvő elterjedése számos tényezőnek tulajdonítható, többek között policisztás petefészek-szindrómának (PCOS).
27 éves a GMO növénytermesztés, amely nem a fogyasztók érdekét, hanem a GMO fajtákelőállítóinak és a GMO fajták termesztése során használt gyomirtószer előállítóinak érdekét szolgálják. A legnagyobb mennyiségben használt, a természetben elő nem forduló idegen anyag (xenobiotikum) egy hormon moduláns gyomírtószer a glyphosate. Ez az idegen anyag egyre növekvő mennyiségben kerülnek a takarmány- és az élelmiszer növényeken keresztül az
állatokban és az emberekben. A szója és egyéb Roundup (glyphosate) rezisztens GMO-os növények glyphosate tartama 1996-ban 0,1 mg/kg volt, ennek a határértéke 2020-ban Európában 20 mg/kg az USA-ban 40 mg/kg.

A glyphpsate gyomirtószernek (herbicid) hormon moduláns hatása van azáltal, hogy blokkolja az tesztoszteronból ösztrogént előállító aromatáz enzimet, az aromatáz enzim aktivitása a női
szervezetben lényegesen magasabb.Azok a nők, akiknek policisztás petefészek (PCOS) problémával küzdenek magas a tesztoszteron szintje. Az alacsony ösztrogén (ösztrodiol) miatt akadályoztatott a
pete érési folyamata.

A Magyarországra importált GMO takarmány alapanyag és élelmiszer növények hatása a sertést és az embert ugyanúgy érinti.

Alan Archibald, az Edinburgh-i Egyetem Orvosi és Állatorvosi kar professzorának, véleménye szerint a házisertés (Sus scroafa) orvosbiológiai modellként a legfontosabb állat, mivel patológiájában leginkább hasonló az emberhez.
A fejlett sertéstartással rendelkező országokban a termékenyítésre váró fiatal nőivarú állatokat 30 %-ban érinti az anesztrus, ezek a nőivarú állatokban nem működik az ivari ciklus. Hasonlóan az
emberekhez policisztásak a petefészkek.
A glyphosate akadályozza az aromatáz enzim működését, ami a női szervezetben a tesztoszteront ösztrogénné alakítja. A női szervezetben a kromoszómák által meghatározottan magas az aromatá enzim aktivitása, ezt írja felül a glyphosate, és blokkolja a tesztoszteron ösztrogénné való átátalakítást.
A „kocalányoknál” a problémát meg lehet oldani, ha a GMO szóját kivesszük a takarmány recepturából, akkor elmúlik a PCOS a nőivarú állatoknál.
A Magyarországra importált GMO takarmány alapanyag és élelmiszer növények hatása a sertést és az embert ugyanúgy érinti. Az ipari takarmányokba, az ipari takarmányokon élőállított húsokba
és a feldolgozott élelmiszerekbe bekerül a GMO szója glyphosate hatása. Az állatoknál is a tesztoszteron túlsúlynak szerepe van a policisztás ovárium (PCOs) kialakulásában. A glyphosate hormon moduláns gyomírtószer aromatáz enzim gátló hatását a USC-INCRA, Caen Egyetem Biochimie és Biologie Moleculaire laboratórium tanulmányozták és írták le:

Amikor természetgyógyász vagy orvosi körökben beszélek a sertéseken és embereken tapasztaltkedvezőtlen hatásokról, akkor valamilyen áltudományos vagy az emberi felsőbbrendűségi komplexus miatt a következő kéréssel fordulnak hozzám.
Ez az írás nagyon jó, sok mindenre rávilágit, új oki magyarázatot ad sok embert érintő problémákra! De a sertéseket hagyjam ki!
Ezt nehezen tudom megérteni, hiszen ugyanazok a hatások érnek mindannyiunkat. Ugyanazon a talajon termeljük a növényeket, ugyanazzal a technológiával.
A Magyarországra importált GMO takarmány alapanyag és élelmiszer növények hatása a sertést és az embert ugyanúgy érinti Albert Einstein gondolata kívánkozik ide:
„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”
1. Ha nem változtatunk a táplálkozási szokásainkon. akkor ne várjuk, hogy kevesebb egészségügyi problémánk legyen.
2. Tudnunk kell, hogy mit tegyünk másként, így érhetünk el
pozitív eredményt.
Kerüld a GMO-s szójahatását! Kerüld az ipari takarmányon nevelt sertés és baromfi húst.
A vegetáriánusokat is érinti a glyphosate hatás a szóján keresztül, mégpedig direkt módon. Világ szója termelésének 97 %-a már GMO-s.
A policisztás petefészek szindrómát kísérő társtünete az inzulin rezisztencia.
A kiváltó ok a magas fruktóz bevitel glyphoste-al kombinálva, a kettő együtt képes kiváltani a 2-es típusú cukorbetegség állapotát.
A kettőt együtt kapják „menüben” a gyorsétteremben a nem tudatosan táplálkozó fiatalok.

Miért egy agrármérnök természetgyógyász foglalkozik a PCOSval, Mert a megoldás nem a medicinában van, hanem az agráriumban kell keresni a kiváltó okot!

Forrás

https://aranyagancs.hu/wp-content/uploads/2023/06/aranyagancs_2305-2.pdf

 

Szólj hozzá

Előadás Meddőség Mester Károly GMO MENTES GLIFOZÁT