2024. okt 19.

Tojás - Szabadtartású és GMO mentes

írta: Kolozsvári_Réka
Tojás - Szabadtartású és GMO mentes

tojas_szabadtartasu.jpg... "A tojások garantáltan gyógyszer és szintetikus anyag mentesek, pont olyanok, mint hajdanán a vidéki nagymamánál.
Szabad tartású, kapirgálós tyúkok tojásai, a gazda saját maga által termelt takarmányával etetett tyúkok, hormon, és antibiotikum nélkül."

Most már lehet gmo mentes takarmánnyal etetett tyúk-tojásokat kapni. "farm-tojások" (Erről Mester Károly beszélt előadásaiban, hogy egészségünk miatt miért fontos, hogy az állatokat ne génmódosított, glifozát hormon-moduláns gyomirtószerrel kezelt növényi táppal etessük, mert ezek MIND bekerülnek az emberi szervezetbe is)

GMO MENTES ÉS SZABADTARTÁSÚ TYÚK TOJÁSOK

A TAKARMÁNYOZÁS legalább 2/3 részben Magyarországon, magyar tulajdonú földön termett kistermelői, vagy családi gazdaságból származó nem génmódosított kukorica, búza. 1/3 részben lucerna, lucernaliszt, zab, illetve előkevert készítmény adható, amennyiben az nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, szóját, vagy annak származékait, valamint gyógyszert, vagy gyógyszerkészítményt, illetve szintetikus előállítású anyagokat.

GMO mentes tyúk-takarmány: a tyúkok takarmányába csak olyan alapanyag kerül bekeverésre, amelyek GMO mentesek (sem génmódosított szója, sem génmódosított kukorica, stb nem kerül a tyúk takarmányba, így a tojásban sem lesz). Továbbá nem tartalmaznak semmiféle antibiotikumot, illetve a tyúkok ivóvízébe sem kerül adagolásra antibiotikum.

Két ilyen termék:

1.) GMO mentes -> FARMTOJÁS (Spar, Auchan, stb kapható)
https://www.farmtojas.hu/gmomentes

2.) SZABADTARTÁSÚ TOJÁS, több helyen is kapható:
https://www.kifli.hu/30553-youtyuk-szabadtartasu-tojas-m-lmeret 

3.) VIDEO: Az egészség és táplálkozás a megváltozott világunkban
Mester Károly (oktató videó-előadása, nagyon részletes képi anyaggal és információkkal)
Téma: A GMO technológia hatása https://www.youtube.com/watch?v=Zx5h5zgvEbE

Szólj hozzá

Egészség Vitalitás Bio Kiskert GMO MENTES TYÚK és a TOJÁS