2024. okt 02.

A TERMÉSZET MINDIG EGÉSZSÉGESEBB

írta: Kolozsvári_
A TERMÉSZET MINDIG EGÉSZSÉGESEBB

A TERMÉSZET MINDIG EGÉSZSÉGESEBB (Riport Mester Károllyal)
https://www.agrarunio.hu/hirek/7110-a-termeszetes-mindig-egeszsegesebb

NAGYIPARI TERMELÉS KÖVETKEZMÉNYEI:
• 60 éves a vegyszeres mezőgazdaság: atrazin, 2,4 diklór-fenoxiacetát,
kitinszintézis-gátló gombaölő- és rovarölő szerek,
• 26 éves a GMO-mezőgazdaság, glifozát, Bt toxin,
• Szabad aminosavak, lizin, treonin, triptofán,
• 30 éve adalékos a kenyér,
• pálmaolaj használata,
• fruktóz használata,
• iparilag előállított tej.

VÉRKERINGÉS KÁROSÍTÓ HATÁSAI
 – Melyek a káros élelmiszer-összetevők?

 – A vérkeringésünk gyilkosa és a magas vérnyomás egyik legfőbb okozója az ételízesítőként is használt LIZIN. A lizin esszenciális aminosav, szükségünk van rá, hiánya komoly problémákat gerjeszt. Természetes fehérjében kellene felvenni a táplálékkal
a lizint. A hozzáadott „szabad” lizin aminosav azonban problémákat okoz embernél, állatnál egyaránt: lizin-arginin antagonizmus miatt a vérkeringésben, az immunrendszer működésében,
az idegrendszer működésében és a hatékony energiatermelésben is komoly problémát okoz.

A Herbafulvo essencia napjaink táplálkozási körülményeire készült, kiemelten a mikrobiom-problémákra, emésztésélettani problémákra, a citokróm P450 (CYP) enzimrendszer védelmére, a lizin-arginin antagonizmus okozta keringési, immunrendszer-működési, máj-, veseproblémák elkerülésére.

TEJ

 – Kovászos kenyér fogyasztásával elkerülhetők lennének ezek a be­­tegségek?

 – Ha már kialakult az autoimmun állapot, akkor az én tapasztalatom szerint már kovászos kenyeret sem ehet a beteg. Egyáltalán ne egyen búzalisztet! Gondoljunk bele, ha a búzalisztben gombaölő szer van, akkor az képes megakadályozni a kovászban
a gombák szabályos szaporodását. Sajnos napjainkban már nem tökéletes a fermentáció a lisztben.

Másik probléma a tejjel, az úgynevezett A1 (holstein-fríz) típusú tehenek tejében lévő kazeinnel van. Az A2-es tejben (ősi szarvasmarhafajták) a kazeinszerkezet megegyezik az anyatej kazeinszerkezetével. Ezzel nincsen probléma. Az A1 fajták tejének eltérő kazeinszerkezete miatt a kazeinből az emésztés során beta-casomorfin7 képződik, ez komoly bélgyulladást okozó anyag, ez csökkenti le a táplálék áthaladási idejét a bélben, magyarul álladó hasmenést gerjeszt.

forrás cikkek
1.) "Arginin és a Covid, lizin-arginin antagonizmus szerepe a szindémiában"
https://vitalitasbolt.hu/arginin-es-a-covid-lizin-arginin-antagonizmus-szerepe-a-szindemiaban?srsltid=AfmBOorXVM9QxACNhvjWdYIyNqik1VV1kF5eVTW4OvT3FDjBCQT-c063

2.) RIPORT
A TERMÉSZET MINDIG EGÉSZSÉGESEBB
https://www.agrarunio.hu/hirek/7110-a-termeszetes-mindig-egeszsegesebb

a fenti riport teljes verzió https://herbafulvo.hu/mester-karoly-herbafulvo-tortenet-h125

 az_alkony_varazsa_hereg-ret.jpg

Szólj hozzá

Egészség Vitalitás Mester Károly