2023. okt 03.

Immunrendszer őszi erősítése

írta: Mandala75
Immunrendszer őszi erősítése

tea_az-influenza-es-a-megfazas-termeszetes-harcosai.jpg

Az influenza és a megfázás természetes harcosai

A legjobb, amit tehetünk, ha az őszi és téli időszakban megerősítjük az immunrendszerünket, és akkor talán mind az influenza, mind a megfázás elkerül bennünket. 

 

A fokhagyma egy természetes antibiotikum és egy csodálatos immunrendszer-erősítő gyógynövény. Nyersen, vagy mézzel is fogyasztható. Levesbe téve kevésbé erős. Illetve vajon megpirítva is kevésbé erős az íze.

Az oregánó is egy erős antibiotikum. Megfázás és influenza esetén cseppentsen az oregánótinktúrból egyetlen cseppet a nyelve alá és tartsa ott, ameddig csak tudja. 

Az influenza és megfázás kellemetlen tüneteit hatékonyan enyhíti a következő gyulladáscsökkentő és antimikrobiális összetevőkből álló „paszta”: Keverjen össze fél gerezd összeaprított fokhagymát, 2 csipet fahéjat, egy kis darabka hámozott és felaprított vagy lereszelt gyömbért, egy csipetnyi kurkumát és egy evőkanál mézet. Amikor összekeverte a természetes orvosság hozzávalóit, fogyassza azt el. Naponta 2-3 alkalommal is megismételheti a kúrát.

A meleg, citromos víz nyugtató hatással rendelkezik, csillapítja a torokfájás kellemetlen tüneteit és extra C-vitamint biztosít szervezetünk számára. Ha még nyers mézet is ad hozzá, biztos lehet benne, hogy hamarosan a gyógyulás útjára fog lépni.

A bíbor kasvirág antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal bír. Ez a gyógynövény enyhíti az influenza tüneteit és a betegség időtartamát lerövidíti. A bíbor kasvirág teájával elősegíthetjük szervezetünk ellenállóképességének növelését. A teát ízesítés nélkül, de mézzel és citrommal is lehet fogyasztani.

A macskakarom egy nagyszerű immunerősítő gyógynövény, amely jelentősen képes lecsökkenteni a betegség során fellépő kellemetlen tüneteket.

A bodza is segít harcolni az influenzával. Antocián vegyületeket tartalmaz, amelyek erős antioxidánsnak számítanak. Ezek pedig eredményesen küzdenek meg a szervezetet megtámadó kórokozókkal.

Egy finom, fűszeres tea is sokat segíthet, hogy könnyedebben átvészeljük a betegséget.

A fűszeres tea hozzávalói:

  • 3 csésze víz
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 1 fahéjrúd
  • egy kis darabka gyömbér
  • 2 darab szegfűszeg
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 1½ evőkanál nyers méz

Elkészítése:

Öntse az edénybe a 3 csésze vizet, majd a méz és a citromlé kivételével adja hozzá a többi összetevőt. Forralja fel a vizet, majd főzze a teát körülbelül 8-10 percig. Amikor elkészült, szűrje le a teát, majd ízesítse mézzel és citromlével.

A citromban C-vitamin van, amely egy remek immunrendszer-erősítő. A fahéj antioxidánsokban gazdag fűszer. A gyömbér enyhíti a torokfájást, csökkenti a lázat. A szegfűszeg megszünteti a köhögést és elősegíti a váladékképződést. A kurkuma az egyik leghatásosabb gyulladáscsökkentő, a Cayenne-bors segít melegen tartani a testet és fokozza az izzadást.

Forrás:

https://gyogyszernelkul.com/az-influenza-es-a-megfazas-termeszetes-harcosai/

 

 

 

Szólj hozzá

immunerősítő Tea