Nyári gyümölcsös koktél
Trópusi különlegesség, mely könnyed, frissítő, színes és édes hatást is kelt egyben
A vodka mellett van benne őszibarack, narancs és áfonya is, ezek az ízek összességében határozzák meg aromavilágát és megjelenését egyaránt.
Az italt jellemzően jégre építik, és magasított pohárban szervírozzák, a legtöbbször narancsszeletekkel díszítik.
Változatok és variánsok
1.) vodka, a narancslé, az őszibarack snapsz és az áfonyalé : Rakjunk jégkockákat a long drinkes pohárba, töltsük rá a narancslevet, majd adjuk hozzá a likőrt és a vodkát, végül pedig óvatosan engedjük rá az áfonyalevet. Díszítése történhet narancsszelettel, limeszelettel, koktélcseresznyével, szívószálakkal.
RECEPT:
Hozzávalók:
- 4cl tiszta vodka
- 2cl őszibarack likőr
- narancslé
- áfonyalé
Elkészítés:
3-4 deciliteres poharat megtöltünk zúzott jéggel, majd erre sorban rátöltjük a vodkát és a baracklikőrt is.
A réseket kitöltjük áfonyalével úgy, hogy nagyjából a háromnegyedéig legyen. Ez a jég méretének függvényében akár egy deciliter is lehet. Ezt követően a narancslé következik a felső részre, amit óvatosan rácsurgatunk.
Az így kapott színes keveréket egy hosszú bárkanállal vagy bármilyen keverő alkalmatossággal, amivel leérünk a pohár aljára, alaposan, de lassú körkörös mozdulatokkal átkeverjük úgy, hogy egy kellemesen lilás-narancsos átmenetet kapjunk.
Végül narancsszeleteket vágunk, és azzal díszítjük a poharat.
2.) variáció: vodka, Chambord, Midori dinnyés likőr, ananászlé és áfonyalé
Forrás és recept cikk:
https://www.vitexim.hu/blog/hivalkodo-nev-zamatos-vegeredmeny-igy-keszul-a-sex-on-the-beach-koktel