2024. máj 03.

MÁRIATÖVIS TEA - Egészséges májvédő tea és két máj meridián gyakorlatsor video

írta: Mandala75
MÁRIATÖVIS TEA - Egészséges májvédő tea és két máj meridián gyakorlatsor video

 

MÁRIATÖVIS TEA - EGÉSZSÉGES MÁJ
A máriatövis népies neve az őszbogáncs, szamárkóró, vagy a boldogasszony tövise. Az őszirózsák családjába tartozik. Régóta Szűz Máriával kapcsolják össze a növényt, nélkülözhetetlen a népi gyógyászatban.
A máriatövis tea májvédő, epehajtó hatással rendelkezik, rendkívül gazdag antioxidánsokban. Legfontosabb hatóanyagai a szilimarin nevű vegyületek, melyek erős antioxidáns vegyületek.
A szilimarin vegyületek növelik az epe oldhatóságát, elősegítve annak keringését. Serkentő hatással lehetnek az epetermelésre, csökkentve az epekő kialakulásának esélyét. Különösen jó hatással vannak a máj méregtelenítési folyamataira.
MÁRIATÖVIS TEA GYÓGYHATÁSAI
- Segíti a májfunkciók helyreállítását a máj túlterhelése esetén, hosszantartó túlzott alkoholfogyasztás után, mérgezés, és sárgaság esetén
- Védi a veséket és az epehólyagot
- Javítja a kognitív funkciókat, és már régóta kapcsolják az Alzheimer-kór, és a Parkinson-kór megelőzéséhez
- A kemoterápiás folyamat során pozitívan hozzájárul a test helyreállításához
- Erősíti a csontokat
- Elősegíti a tejtermelés a szoptatás során
- Csökkenti a vércukorszintet,
- Az akné kezelésére is ajánlott
- A gyulladások, fertőzések ellen véd, és az antioxidánsok gazdag forrása
A MÁJ EGÉSZSÉGE
A legfontosabb tudnivalók az anyagcsere központi szervéről
A máj (latinul Hepar) a has jobb felső részén található a bordaív alatt. Körülbelül 1,5 kg súlyú, és 300 milliárd sejtből áll. A máj több mint egy szűrő- és méregtelenítő szerv, különböző funkciókat vesz át a testünkben.
A máj legfontosabb feladatai:
* részt vesz a vércukor szabályozásában
* fontos fehérjék és hormonok termelése és lebontása
* a koleszterin és epesavak termelése
* az anyagcseretermékek lebontása és átalakítása
* a zsír, szénhidrát, vitaminok és vas raktározása
* méregtelenítés és szűrő funkciók (alkohol, gyógyszerek, stb.)
* az immunrendszer védelme
Ha a máj túlzsírosodik
A nem alkoholos zsírmáj betegség (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, röviden: NAFLD) a leggyakoribb krónikus májbetegség.
*
MÁRIATÖVIS TEA (natúr zúzott)
dobozos : "Egészséges Máj - máriatövis"
*
Máriatövis tea készítése
Áztassunk egy teáskanál szárított máriatövismagot forró vízben kb. 10 percig, majd szűrjük le. Teafilter használata esetén azonos áztatási idővel számoljunk. Egyes források szerint kerülendő a máriatövismag közvetlen forrázása, mely helyett inkább ajánlatos a szárított magokat főzni - 5 perc főzést követőten 5 perig hagyjuk állni, majd szűrjük le.
Nem csupán magában fogyaszthatjuk a máriatövis teát: kombinálhatjuk más gyógynövényekkel, sőt, kávéval is! Érdemes kipróbálni ezeket az egyszerű és különleges, „ínyenc” teakülönlegességeket. Lássuk, hogyan tehetjük színesebbé teafogyasztásra szánt kellemes perceinket!
Máriatövis tea fahéjjal és kardamommal
Hozzávalók: 250 ml ízesítetlen zabtej, 1 teáskanál máriatövis por, 3 db őrölt kardamommag, méz vagy agavé szirup (ízlés szerinti mennyiségben), egy csipet őrölt fahéj
Elkészítés: A fűszeres máriatövis tea készítése az előkészítést követően csupán néhány percet vesz igénybe. A zabtejet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a máriatövist és a kardamomot. Forraljuk fel, majd hagyjuk állni 5 percig. Ezt követően szűrjük le és öntsük egy tálba, s díszítsük egy csipetnyi fahéjjal. A tea fogyasztásra kész!
Kamillás-mentás máriatövis tea citromfűvel
A máriatövis teát ízlés szerint kombinálhatjuk más gyógynövényekkel. Érdemes kikíséréletezni a számunkra legkedvesebb teakeverék-aromát, melyhez adunk egy variációt inspirációs céllal: a szárított máriatövis mag mellé használjunk fel kamillát, mentát és citromfüvet! Jó kombinációk továbbá a máriatövismag mellé a galagonya, a gyömbér vagy az intenzív ízű a kurkuma.
"Máj meridián aktiváló gyakorlatsor" - TAO Csikung
Káplár Kornél, 14 perc, video
https://www.youtube.com/watch?v=gWqAgvFH8FY

Egyszerű máj erősítő qigong gyakorlat -> izmok és szem egészségéért

"Miért fontos a máj? => A máj felelős az izmok erejéért az izmok tónusáért !
Ha valakinél előfordul hogy nem tud megfelelő erőt kifejteni, ott előfordulhat hogy máj problémái vannak. Vagy nem tudja ellazítani izmait, görcsöket érez, hátában, nyakában.
A máj a látásért (is) felelős. A sok számítógép nézés, fókuszálás ki tudja meríteni a szem és ezáltal a máj erejét. Ha foglalkozunk a máj egészségével akkor ez a szem egészségére is kihat. "

10 perc video
https://www.youtube.com/watch?v=3bv0T7T1Y0k

 

 

tea_manu_tea_egeszseges_maj_mariatovis_dobozos_montazs_kep.jpg

 

Szólj hozzá

Egészség Egyensúly TEA Máriatövis tea Máj regenerálása