2023. aug 28.

Őszi Tisztítókúra (Szív és Erek tisztítása) - Gyógyteával

írta: Mandala75
Őszi Tisztítókúra (Szív és Erek tisztítása) - Gyógyteával

 Erősítsd immunrendszered őszi méregtelenítéssel!

tea_tisztito_meregtelenito.jpgMéregteleníteni nemcsak tavasszal lehet. Nincs is ideálisabb időszak az ősznél tested megtisztításra. Hogy miért? Ha a salakanyagok nem terhelik le a szervezedet, arra tud fókuszálni amire kell: az immunpajzs egészségének fenntartására.

  

1.) Erős szív és tiszta erek, Tisztító teakeverék

Összetevők: Csalánlevelek, Szeder levelek, Vasfű, Fagyöngy, Orbáncfű, Ginko biloba levelek, Citromfű, Zöld tea, Galagonya levél, Füzike, Búzavirág, Kerti pórsáfrány virág

2.) Méregtelenítő

Összetevők: hibiszkusz, árvacsalán, cékla, nyírfalevél, fodormenta, rozmaring, mezei katáng , gyömbér

3.)  Fogyasztó teakeverék:

Összetevők: Zöld tea, mate tea, fahéj, gyömbér, fodormenta, koriander, kapor,

4.) Csalános tisztító teakeverék - Gyuri bácsi teája

Az édeskömény tea enyhíti a székrekedést, ugyanis ellazítja az emésztő izmokat, ezáltal pedig elősegíti, hogy a méreganyagok gyorsabban kitisztuljanak a szervezetünkvől. Emellett növeli a szervezet antioxidáns aktivitását, melynek hatására segíti a vesét és a májat az oxidatív stressz (vagyis az antioxidánsok és szabadgyökök egyensúlyának megbomlásának) kezelésében.

KURKUMÁS GYÖMBÉRTEA

A kurkumában található kurkumin egy olyan hatóanyag, ami segíti a méreganyagok kiürítését szolgáló enzimeket, és olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek helyreállítják a májsejteket, ráadásul az epe termelését is fokozzák. A gyömbér pedig megnyugtatja a gyomrot és a zsírégetést is felpörgeti.

ZÖLD TEA

A zöld teát már régóta csodateaként emlegetik - jó okkal! Többek között olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megakadályozni a rákos sejtek szaporodását a májban, és védelmet nyújtanak a májbetegségekkel szemben.

CITROMFÜVES ROOBIOS TEA

A vörös rooibos tea a dél-afrikai rooibos bokor (vagyis a vörös fokföldirekettye) leveleiből származik, és nagyfokú antioxidáns tulajdonságairól ismert. Tanulmányok szerint a citromfű tea pedig vízhajtóként működik, ami segíthet a máj, a vesék, a húgyhólyag és a hasnyálmirigy megtisztításában. A kettő együtt tökéletes kombináció a méregtelenítéshez!

6.) 8 erős tisztító gyógytea

Gyógyteák, amelyek elősegítik a méregtelenítést és májvédő hatással is bírnak. A máj és a vesék a szervezet méregtelenítői, tisztítják a vért, és kiszűrik a felesleges salakanyagokat. Ahhoz tehát, hogy ez a tisztítófolyamat minél tovább működjön zavartalanul, a megfelelő hidratálás és kiegyensúlyozott étrend mellett még a gyógyteák is mankóként szolgálhatnak.
Teák: Hibiszkusz tea, Gyömbér tea, Boróka tea, Pitypang tea, Petrezselyem tea, Ziliz tea, Csalán tea, Zöld tea
Szólj hozzá

méregtelenítő Méregtelenítés TEA Tisztító és Méregtelenítő Tea keverékek