2023. jún 22.

ZAB = Egészséges Táplálkozás & Arcpakolás

írta: Mandala75
ZAB = Egészséges Táplálkozás & Arcpakolás

00_zab.jpg

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

A zab egy táplálkozási erőmű, amely rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaz. Ezen kívül vannak benne esszenciális savak, komplett szénhidrátok, fehérje és vas is. 

A zab a szénhidrátok és a rostok jó forrása, de van benne béta-glükán is. A vitaminok és az ásványi anyagok tárháza, például van benne mangán, foszfor, magnézium, vas, cink, folát, B1- és B5-vitamin. Kisebb mennyiségben ugyan, de tartalmaz káliumot, kalciumot, B3- és B6-vitamint is.

Pozitív hatásai közé tartozik a testsúlycsökkenés, az alacsonyabb vércukorszint, de a szívbetegségek megelőzésében is szerepet játszhat.

BŐRÁPOLÁS

A zab számos bőrápolási termékben megtalálható. Bőr-regeneráló, fáradt-vízhiányos bőrre. Nagyon hatásos a viszketés és az irritáció kezelésében, illetve a zabot tartalmazó bőrápoló termékek javíthatják az ekcéma kellemetlen tüneteit.

A zabpelyhes pakolások csodás hatással vannak a bőrre.

  • Zsíros bőrre - a zabpelyhet vagy inkább zabkorpát vízzel és mézzel keverd el. 
  • Száraz bőrre - a zabpelyhet keverd el egy kevés tejszínnel, és így vidd fel a megtisztított arcra.
  • Ráncok ellen - verj fel egy tojásfehérjét, majd ebbe forgasd bele az őrölt zabpelyhet.

Mézes-zabos pakolás fáradt, vízhiányos, rugalmatlan bőrre

00_mezes_zabos_arcpakolas.jpgEzt a zabkorpás-mézes pakolást minden bőr nagyon meghálálja. Tisztít, táplál, feszesít, hidratál, nyugtat. Ráadásul kiváló bőrradír is! A legtöbb bőr kimerült, érzékeny, száraz és zsírhiányos. Valójában bőrünk állapota szinte kizárólag attól függ, hogyan táplálkozunk. Ettől függetlenül minden bőr meghálálja, ha egy kicsit rásegítünk kívülről is. Ezt a pakolást kimondottan fáradt, vízhiányos, petyhüdt, “élettelen”, fakó bőrökre találtam ki, amelyeket megszépít és megfiatalít a zab. De jótékony segítség lehet a gyulladt, pattanásos bőrre is. 

Hozzávalók: 1 evőkanál zabpehelyliszt,1 ek zabkorpa, 1 ek tejszín (vagy tejföl, kefír), 1 teáskanál méz,

00_mezes_zabos.jpgAlkalmazása:

  • Kend fel a megtisztított bőrre 1-2 mm vastagon, és hagyd hatni legalább 20 percig.
  • Dörzsölő mozdulatokkal mosd le langyos tisztított vízzel, hogy a korpa leradírozhassa az elhalt hámsejtjeidet, amelyeket fellazított.
  • Utána használj a bőrállapotodnak megfelelő arckrémet vagy arcolajat.

Forrás: https://antalvali.co.hu/receptek/mezes-zabos-pakolas-faradt-vizhianyos-rugalmatlan-borre/

Zabpehely- és avokádó maszk

Törd össze az avokádót villával, keverd hozzá a zabpelyhet és a mézet. Vidd fel az arcodra, és hagyd hatni 10-15 percig, majd öblítsd le. A zabpehely gyengéden radírozza, az avokádó táplálja, a méz pedig hidratálja a bőrt.

 PATTANÁSOS Arcbőrre zabpakolás

Házi arcpakolás pattanásra: a natúr zabpehely és a szódabikarbóna keveréke fertőtleníti, nyugtatja a gyulladt bőrfelületet, és pattanás megelőzésére is jó.

 

 

 

 

Szólj hozzá

emésztés Egészség Vitamin Vitalitás Méregtelenítés Bőr Ásványi anyag Bőrápolás Arcpakolás Emésztést segítő ZAB