Réteges Zabkása
Rengeteg variációja elkészíthető a bögrés réteges Zabkásának: magvak, gyümölcsök, lekvárok, túró stb (Ha apró-lágy zabpehelyből készítjük akkor elég ha 15 percet hagyjuk állni. Ha nagyobb szemű zabpehelyből akkor 1 óra vagy egy éjszakára érdemes beáztatni, attól függően hogy milyen a zabpehely keménysége).
Aszalt gyümölcsök: mazsola, sárgabarack, fekete cseresznye, vagy szilva, stb
Kandírozott gyümölcsök: ananász, mangó, stb
Magvak: pirított szezámmag, napraforgómag, dió, mogyoró, stb
Egyéb: lekvár, túró, mogyoróvaj, kókusz-reszelék, mandulapehely, ízesített tej, yoghurt, kefír, kávé, kakaó, méz, juharszirup, agave, protein por italok, zöld tea, yerba-mate tea, búzafű lé, céklalé, ananász konzerv leve, keksz darabkák, csokoládé-reszelék stb
FŰSZEREK: fahéj, mézeskalács fűszerkeverék, kardamom, kurkuma stb.
50 ZABKÁSA RECEPT:
https://hu.streamerium.com/50-healthy-overnight-oats-recipes
FAHÉJAS recept:
1/2 csésze zab
vaníliaízű görög joghurt
tej
lenmag, juharszirup, őrölt fahéj
TOVÁBBI ÖTLET VARIÁCIÓK KÉPEKBEN
JÓ ÉTVÁGYAT !