2023. máj 03.

Május a friss gyümölcsök és zöldségek Kánaánja!

írta: Mandala75
Május a friss gyümölcsök és zöldségek Kánaánja!

Tavasszal végre virágba borul a természet és kezdenek érni a friss gyümölcsök. A májusi idénytermény választék szinte kifogyhatatlan. A legnépszerűbb májusi zöldségek és a legfinomabb májusi gyümölcsök:

EPER: Az illatos, édes eper sokak egyik kedvenc gyümölcse. De nem csak finom, hanem nagyon egészséges is az eper rendszeres fogyasztása. Magas antioxidáns tartalmával segíti a szervezet védekező mechanizmusainak megfelelő működését. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően az eper immunerősítő hatással is bír, de a szív- és érrendszer megfelelő működésére is pozitív hatást gyakorol.

kis nyuszi epret eszik
https://fb.watch/k7tIEYbjPq/

MÁLNA: Szintén piros, szintén édes, szintén nagyon egészséges. Magas a C-vitamin tartalma, valamint vasban és rézben is igen gazdag ez a májusi gyümölcs. A málna gyulladásgátló hatással bír, valamint antioxidáns tartalmának köszönhetően szintén fontos szerepet tölt be szervezetünk védekező mechanizmusainak megfelelő működésében. Magas mangántartalma segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében, ezért hölgyeknek kiemelten ajánlott a málna fogyasztása.

Májusi zöldségek

Jégcsapretek? A retekfélékre általánosságban jellemző, hogy gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és gombaölő hatással bírnak. A retek továbbá javítja a keringést, segíthet a magas vérnyomás normalizálásában és méregtelenítő hatással is bír. A jégcsapretek többféle B-vitaminban gazdag, valamint sok vasat és jódot is tartalmaz.

Zöldborsó: A fiatal zsenge növény akár héjában is fogyasztható. Ez a májusi zöldség magas magnézium tartalmának köszönhetően segíti a szívizom regenerálódását, a megfelelő szívműködés fenntartását. A vérnyomás normál értéken tartásában is szerepet játszhat a rendszeres borsófogyasztás. Magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, csökkentheti a belek gyulladásos állapotait.

Rukkola: Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést, ráadásul szerepe van a koleszterin- és a vércukorszint szabályozásában is. Méregtelenítő és fertőtlenítő hatással is bír. B2- és B5 vitaminban gazdag. Magas még a vas- és foszfortartalma is. Magas K-vitamin tartalmának köszönhetően csontvédő hatással is bír.

Brokkoli - egészséges táplálkozás - kis gyerek vacsorázik
A tudatos fiatal generáció, akik már az egészséges ételeket választják
1 perces mini youtube video: (Csoki: nem,  Brokkoli: igen! ):
https://www.youtube.com/watch?v=KlrmVkdd7gI

 Cikk és kép forrása:

https://www.zabosfa.hu/blog/majusi-friss-gyumolcsok-es-zoldsegek/

majusi-friss-gyumolcsok.png

Szólj hozzá

Egészség Zöldség MÁJUS Gyümölcs Eper Rukkola Vitamin Vitalitás Málna Retek Tápanyagok Friss Energiával tölt fel