2021. nov 25.

Mézes-Citromos meleg víz pozitív hatásai

írta: Mandala75
Mézes-Citromos meleg víz pozitív hatásai

mezes_viz.jpg

Egy gyógyító energiaforrás reggelre

A nap egyik legfontosabb része a kezdet, ez alapozza meg ugyanis a folytatást, hogy mekkora erővel, lendülettel, jókedvvel és optimizmussal ugrunk bele a napba. Ahhoz, hogy ez a nekifutás minél jobban sikerüljön, fontos, hogy minden reggel – szinte rituálé-szerűen – legyen pár perc, ami csak rólunk szól. Ennek egyik módja, ha egy pohár meleg vízzel indítjuk a napot, amibe egy fél lime-ot vagy citromot csavarunk.

Ha éhgyomorra minden nap elfogyasztunk egy pohár meleg vizet mézzel és citrommal (még akár egy kis szelet gyömbért is tehetünk bele), jelentősen növelni tudjuk a szervezetünk gyógyító képességét. Ez a vegyület gyorsan felszívódik a szervezetben, képes javítani az emésztést, a gyomor-és a bélrendszerek munkáját pedig serkenti. A hideg és az influenza veszélyeivel szemben védőburkot képez  a szervezet körül, így blokkolja a parazitákat, amik ezután nem tehetnek kár az emberi szervezetben. Ha már a beleknél tartunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a vastagbélben végzett gyógyító munkát, azaz a székletelés zavartalan működését.

Ennek a víznek a fogyasztása helyreállítja bélflórát az éjszakai vizelést pedig szabályozza. A méz összegyűjti a szervezettben a vizet, így a vesék és a húgyhólyag nem okoz majd zavarokat az éjszaka folyamán. 

A citromos mézes víz egészségre gyakorolt hatásai csodálatosak. Voltaképpen ezt kellene minden egyes reggel ébredés után innunk és nem a kávét, legalábbis a szakértők szerint. A legrosszabb, amit tehetünk, ha éhgyomorra fogyasztunk kávét, ugyanis a szervezetünknek ilyenkor elsősorban vízre és egyéb tápláló anyagokra van szüksége.

A mézes citromos víz, mint reggeli ital egy tápanyagbomba, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, amelyek csodálatos hatással rendelkeznek önmagukban is, de együttvéve nagyon eredményesek a fájdalommal szemben és még a keringést is felpezsdítik. 

Kitűnő méregtelenítő ital a mézes citromos víz! A méz és a citrom nagyon hasznos a szervezetünk számára, hiszen erősítik az immunrendszert, ami így hatékonyabban tud megküzdeni a kórokozókkal szemben.

Ez az ital a bőr megtisztításában is aktívan részt vesz.  Hidratál: A kávéval ellentétben a citromos meleg víz nem von el vizet a szervezetből, sőt hidratál, márpedig a víz a szervezet számára létszükséglet, többek között a stressz, a szorulás, a méreganyagok lerakódása ellen ennek segítségével veszi fel a harcot. A reggeli citromos (lime-os) meleg víz jó hatását már egy hónap múltán érezhetjük.

Antibakteriális hatása gátolja a fertőzések kialakulását, illetve a krónikus gyulladás megelőzésében és leküzdésében is hasznos számunkra.

A mézes citromos víz nemcsak tápanyagokban, hanem elektrolitokban is rendkívül gazdag, ami szintén pozitívan hat az egészségünkre. Nagyon gazdag az antioxidáns C-vitaminban, amely megóvhat bennünket a szabad gyökök káros hatásaitól, de jót tesz az ereknek, a bőrnek, és az immunrendszer működését is támogatja.

 

10 ok, hogy miért kezdjük a napot meleg-mézes-citromos vízzel

Javítja az emésztést
Azonnali lendületet ad az emésztés számára. Serkentik a máj és az epe működését, valamint felgyorsítják a méreganyagok tisztulását a sejtekben. A méz pedig antibakteriális hatásának révén véd a fertőzésekkel szemben, segíti a bél nyálkahártyájának zavartalan működését.

Tisztítja a vastagbelet
Az emésztésre gyakorolt hatása miatt egyértelmű, hogy a végbélben is végez tisztító munkát. Védik a bél falát, segítenek az elhalt baktériumok ürítésében. Gondoljuk át a folyamatot: a tápanyagokat a gyomor feldolgozza hibátlanul, a vastagbél pedig kiüríti maradéktalanul.

Segíti a székrekedést
Ha ilyen problémával küzdünk azonnali orvosságként funkcionál az ital. Pozitívumként szóljon, hogy a tabletták és hashajtók mellékhatásával szemben nem okoz kiszáradást, ugyanis amellett, hogy kitisztít, belülről hidratál is.

Tisztítja a nyirokrendszert
Az orvostudomány szerint a leggyakoribb nyirokrendszeri probléma okozója a folyadékhiány. Ha fáradtságot, levertséget, stresszt, székrekedést, alvászavart, mentális problémákat vagy vérnyomás ingadozást észlel, az ön orvossága ez az ital. Kiváló immun javító csodaszer.

Jó hangulatot és energiát nyújt
Ez a keverék csodát tehet a lélekkel is. A méz úgy hat, mint egy azonnali energia bomba, a víz friss vért juttat az agyba, a citrom pedig aktiválja az enzimeket a gyomorban.

Tisztítja a húgyutakat, remek vízhajtó
A méz kiváló antibakteriális szer, citrommal és vízzel keverve pedig kiváló vízhajtóként működik. Erre pedig nem csak a fogyásban van szükség, hanem az egészségünk megőrzésének szempontjából sem szabad az utolsó helyre tenni.

Friss leheletet kölcsönöz
Ez a csodálatos kombinált ital segít a szájban megbújt baktériumokat megölni, a nyelven megrakódó kártevőkre pedig ellenszerként hat.

Növeli a fogyás esélyét
Eltekintve a gyomorban végzett tisztító munkától az ital képes jótékonyan hatni a fogyókúrára is. olyan lúgos állapotot hoz létre ugyanis, ami beindítja az emésztést és a méreganyagok eltávozását.

Világosítja a bőrt
A szervezetben végzett tisztító akción kívül megtisztítja a vérben a vérsejteket, egyfajta erős tisztítószerként hat. A pigmentfoltokat, a májfoltokat képes belülről gyógyítani, így az évek óta tartó harc véget érhet.

Tippek
Reggel,éhgyomorra igyuk, mindenképp még fogmosás előtt.

Vegyünk egy pohár (2dl) meleg vizet, amibe facsarjunk fél citrom levét és kavarjunk el egy teáskanál mézet is. Ha rendszeres kávéfogyasztók vagyunk, csak egy óra eltelte után tegyünk eleget ennek a szokásnak.

 

Gyömbéres citromos méz, nem csak immunerősítő

 https://gyogyfuveskertem.hu/gyomberes-citromos-mez/

https://mandala75.blog.hu/2021/11/11/mez_gyomber_citrom_karikak_befottes_uvegben

mez_citrom_gyomber.jpg

Források:

https://www.infogyor.hu/hirek/olvas/10-ok-miert-kezdjuk-a-napot-meleg-mezes-citromos-vizzel-2014-12-03-204841

https://gyogyszernelkul.com/a-mezes-citromos-meleg-viz-hatasa-az-egeszsegre/https://www.vitalzone.hu/meleg-viz-mezzel.html

https://ayurveda-ismerteto.blogspot.com/2017/01/a-mezes-citromos-meleg-viz-pozitiv.html

https://nlc.hu/ezoteria/20121031/ayurveda-napindito-recept/

https://www.vitalzone.hu/meleg-viz-mezzel.html

 

 

 

 

Szólj hozzá

reggel méregtelenítés méregtelenítő citrom immunrendszer meleg víz VÍZ MÉZ