2024. aug 09.

Kronológia - Mikor élt Atilla Király?

írta: Kolozsvári_
Kronológia - Mikor élt Atilla Király?

 

1_kronologia_datum_vonal_arszakida_partus_idoszamitas_abra.jpg

- ARSZAKIDA-Szkíta Pártus időszámítás: https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_ii_arszakida_evek

Kronológia - Magyar múlt - Atilla Király mikor élt? 

 

Atilla Király a kulcs (Európa) és a Magyar nép "igaz" történelmének felszínre hozatalában  + a fiai (Aladár, Arthur és Csaba)

A fenti táblázat képen a kronológia (az első sor a helyes adat), az események maradtak nem változtak, az egymástól való távolságuk sem. Csak átírták a dátumokat. 

Olyan ez mintha lenne egy utca. "Rákóczy Ferenc utca 1, ... 3,  ... 5, ... 7 ......
De egyszer csak jönne valaki, és a Rákóczy Ferenc utca 7-es számot átírná 23-ra.
Így "kreálna fiktív házszámokat", majd agyafúrt módon, ezekben a 7-23 szám közötti lépcsőházakban, a lakásokat még el is adná !
Ezt csinálta a pápaság is !  Okmányhamisítások a 8. században. Kreált fiktív időt, fiktív császárokkal akik "földet adományoztak a pápának", és később a 12. században is, erre hivatkoztak a pápák !

Az Arszakída - Pártus Szkíta naptári -időszámítási rendszert használjuk most is, ami Jézus születése előtt kb 248 évvel indult. Tehát ez volt Nagy Arszak király trónra kerülésének és az időszámításnak az 1. éve.
Jézus a 248. évben született.
Atilla Jézus születése után kb 170 évvel jött be Pannóniában és hozta létre a Hun birodalmat, Kárpát Medencei központtal.
Atilla halála előtt 4 évvel idősebbik fiát, aladárt (aki a germán Krimhilda fia), nevezi ki a Nyugat vezetőjévé. Érdekes, hogy pont ebben az évben neveznek ki valakit Nagy királlyá, nagy Károly Frank birodalom, majd kb pár év múlva Atilla halála után (Aladár csatározik Csabával), Aladár győz, gondolom elviszi a koronát és a kardot,
Erre Nagy Károlyt megkoronázzák a Magyar Szent Koronával - Bajor Parlament-ben lévő festményen ez a jelenet látható (A kép ma is látható jobb oldalon a bajor parlament, a Landtag előcsarnokában  http://www.magtudin.org/Balogh_Sandor_A_Szent_Korona.htm

Atilla első bejövetele után, 172 évvel jött be Árpád (Agg Tétény hívta be), hogy tegyen rendet.

Szóval Jézus és Atilla között kb 200 év volt.
Atilla és István között kb 300 év.
Tehát Jézus és István között kb 500 év. -> Ma ezer évet hazudnak (azaz átírták a dátumokat), így lett 532 fiktív éve rómának, amikor "nagyhatalommá hazudta" magát, hamis okmányokkal. Mindezt az 532 évet a "húsvét-táblázat" kiszámolása és korrigálása miatt hajtották végre, legalábbis ennek álcázták.

IGAZ TÖRTÉNELMÜNK HELYRETÉTELE... (egyik módszer, vagy út) a kronológiai dátumok helyre tétele. (nem állítom, hogy tökéletes a táblázatom - csatolt képen), de egyre világosabb a helyzet .... Igyekeztem lerövidíteni csak pár fontosabb dátumot raktam a kronológiai idővonalra.
=> Ez a dátum-hamisítás, amit a római egyház követett el, az oka, hogy annyira "félnek" attól, hogy Atilla Király belekerül a magyar ált isk. történelem könyvekbe. Mert akkor a töri-hamisító brigád kártyavára összeomlik. És ezt tudják.
Alapvetően az események nem változtak ugyanabban az évben maradnak, csak a dátum-okat írta át !!!

 DÁTUM HAMISÍTÁS MIKOR VOLT? ... Attila halála és a magyarok második bejövetele között eltelt 104 év alatt történhetett meg Rómában.
Ez a 104 éves periódus volt az, amelyben a hunok ereje Csaba és Aladár harca miatt olyan mértékben meggyengült, hogy ez a csalás Rómában kivitelezhetővé vált.

Aztán a 16. század-ig módosítgattak a saját "szájuk íze szerint" a krónikások. A teljesen hamis dátumok fixálása kb a Gergely naptár (1582) után történhetett. Nagy a valószínűsége annak hogy az ókori és középkori történelmet a reneszánsz korában fércelték össze a Scaligeri által felállított kronológia szerint. Az eseményeket és a szereplőket aztán úgy toldozták foltozták hogy valahogy minden stimmeljen. Csak hogy mégsem sikerült tökéletesre az opus.

 *********

 Forrás cikk (3 db), Tóth Gyula blogja : Szkítiától Maghrebig

- ARSZAKIDA-Szkíta Pártus időszámítás: https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_ii_arszakida_evek
- Dionysius Exiguus, a naptár hamisító    https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_iii_dionysius_exiguus
- mártir kor (ANNO MARTYRUM), ami valójában a Pártus (ANNO PARTYRUM), csak meghamisították a Szkíta rendszert Rómában !    https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_iv_martir_kor

*******************************

 

 

Szólj hozzá

Magyarország Magyar MAGYAR KIRÁLYSÁG Atilla Király KRONOLÓGIA-IDŐSZÁMÍTÁS-NAPTÁR-MAGYAR ARSZAKÍDA-SZKÍTA