2023. ápr 02.

Hogyan építsünk magas- vagy emelt ágyást?

írta: Mandala75
Hogyan építsünk magas- vagy emelt ágyást?

10 érv miért jó a magas ágyás:


1. Nincs gyomlálás

2. Nem kell műtrágyázni - az emelt ágyásra kiszórt komposzt, növényi hulladék és zöldtrágya megfelelően lazítja és tápanyaggal látja el a talajt.

3. Nagyobb hozam kis helyen - köszönhetően a laza jó minőségű és szerkezetű talajnak szebb és jobb minőségű zöldségeket tudunk termelni.

4. Nincs talajtömörödés - az emelt ágyásos, magas ágyásos kertekben nem járkálunk még véletlenül sem a talajon, így nincs talajtömörödés.

5. A kert adottságaihoz alakíthatjuk az ágyásainkat.

6. Egészséges biotermékek

7. Kert hajolgatás nélkül - a magasságot az igényeinknek megfelelően alakíthatjuk ki, így kényelmesen tudjuk gondozni, ápolni az ültetvényünket.

8. Kevesebb vízzel, ritkábban kell locsolnunk - A komposzttal jól feltöltött magaságy talaja nehezebben szárad ki, mert a komposzt a nedvességet jobban megtartja. Miután a növényzet összezárt, szintén takarja, árnyékolja a talajt.

9. Nincs ásás - Csak fel kell tölteni az ágyat komposzt - föld keverékével, ősszel zöldtrágya növénnyel bevetni, és az ásót akár el is felejthetjük.

10. Időt takaríthatunk meg, nagyobb sikerrel - kevesebb időt kell a kertben munkára fordítanunk, hisz a talajmunkák, mint az ásás, rotálás, gereblyézés, a teljes tenyészidő alatti gyomlálást az emelt vagy magasított ágyással megszüntetjük.

Cikk forrása: http://gazigazito.hu/10-erv-az-emelt-agyas-magasagyas-mellett-1090258

 

magasagyas_fenyokerfatelep_hu.jpg

magasagyas_fenyokerfatelep_hu_2.jpg

Szólj hozzá

Zöldség Kiskert KERT Magaságyás