2022. már 31.

Prithvi-mudra – A föld elem kéztartása - Kiegyensúlyozottság

írta: Mandala75
Prithvi-mudra – A föld elem kéztartása - Kiegyensúlyozottság

Erősíti a testet, lelket, belső stabilitást ad (Emésztés, Haj, Bőr, Köröm erősítő)

Mire jó?

Testi hatása: Normalizálja a testhőmérsékletet, regenerálja a szervezetet, erősíti a csontokat, a körmöket, a bőrt és a hajat; kiváló gyomorproblémák esetén, stressz ellen is használható, védelmet nyújt a negatív külső energiák ellen.prithvi-mudra.jpg

Mudra: Mindkét kézen a hüvelykujj-és a gyűrűsujj hegye összeér, míg a többi ujj egyenesen nyújtva. Kezeit a napfonat előtt tartsa! Naponta 3-szor 10 percig végezze kelet felé fordulva (közben 11-szer rezegtesse a mantrát)!
    Mantra: om adi shakti para shakti om.

Hatása a fizikai világban: véd a negatív energiák ellen.


    A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: erős önbizalom, önbecsülés, komplexusoktól való megszabadulás, méltóságteljesség, szépérzék, isteni minőségek énbe áramlása, kielégítetlen mentális kíváncsiság, örömteli, önzetlen adás szándéka.

Erősíti a testet, lelket, belső stabilitást ad; normalizálja a testhőmérsékletet, regenerálja a szervezetet, erősíti a csontokat, a körmöket, a bőrt és a hajat; kiváló gyomorproblémák esetén, stressz ellen és fogyókúrához is használható; védelmet nyújt a negatív külső energiák ellen. Szabályozza a pajzsmirigy működését, segít emésztési zavarok, székrekedés esetén. Szellemi és lelki szinten ez a kéztartás ki­egyensúlyozottságot hoz. Harmonizálja a gyökércsakrát.

Forrás:

Gyomor-emésztést segítő mudrák: https://namasta.hu/gyomrunkat-tamogato-mudrak-gyogyito-keztartasok/ 

Bőr szépségéért mudrák: https://namasta.hu/mudrak-a-bor-szepsegeert/ 

Késmárki László: A mudrák titkos kódja (könyv, 2018)

 

 

Szólj hozzá

Meditáció Bőr ENERGIA Mudra Kéztartás Emésztést segítő Erős haj Erős csontok Regenerálja a szervezetet