2024. aug 31.

Atilla Róma császára

írta: Kolozsvári_
Atilla Róma császára

ÁRPÁD Fejedelem, Atilla Király halála után 100 évvel jött be a Kárpát Medencébe -írja a Képes Krónika.  "Atilla örökségét jöttem visszavenni" - mondta Árpád Fejedelem, amikor bevonult Atilla király városába a Pilisi Sicambriába.


ATILLA KIRÁLY A KULCS EURÓPA HELYRETÉTELÉBEN !


      Attilát római szokás szerint, egyetértő akarattal választották királlyá, minden hun urává. A krónikák azt írják, hogy ez 401-ben történt.   

 Atilla Hun Birodalma megtámadja Rómát, és róma összeomlik. Majd az európai népek -akiket Atilla megtámad - ijedtükben sok-sok Királyságot alapítanak.... , csak úgy "ijedtségükben"...

    Továbbá amikor Atilla megtámadja a római birodalmat, a birodalom szétesik, nyugati fele elkezd hanyatlani, viszont a bizánci keleti rész felvirágzása megindul, ahová Konstantin császár áthelyezte a székhelyét. 


KULCS mondat: "ATILLÁT RÓMAI SZOKÁSOK SZERINT KIRÁLLYÁ KORONÁZZÁK" - írja tehát az egyik krónika.  ... nem e lett Atilla Római Császár ? Talán Konstantin ?


Miért római szokás szerint választották meg a hunok Atillát Királynak? Hacsak nem azt jelenti, hogy ... Atilla Királyt Római Császárrá választották és koronázták ? 


Atilla megáll Róma falai előtt, na de az Atillából kreált Alarik király, (44 évvel korábbra csúsztatott-Julianus naptár szerinti dátum) bemegy rómába, és császár lesz. Alarik története egy-az-egyben megegyezik Atilla történetével, még a "hármaskoporsós" temetés is, folyót elterelik, stb.  Aldarik (Alarik) = kirala = király -> rómába ment és császárrá koronázták + hármas koporsóba temették !  Pont mint Atilla Királyt. 


Ez lehet az ok, amiért a "töri-hamisító-brigád" retteg attól, hogy Atilla Királyt beletegye a Magyar ált isk töri tankönyvbe? Félnek attól, hogy kiderül az igazság ?!


MERT ATILLA KIRÁLY ÁLTAL LETT SZKÍTA NÉPEK EURÓPÁJA, ÉS JÖTTEK LÉTRE NÉPEK-ORSZÁGOK.


Plusz árulkodó jel:   PÉNZÉRMÉK... Atilla király idejében sírokban régészeti leletek: csak KONSTANTIN PÉNZÉRMÉK-et találtak a Kárpát Medencében. ... ATILLA Hun Birodalmában NEM  veretett volna SAJÁT PÉNZT ?   Vagy ő volt a Nagy Konstantin, akit "római szokások szerint" királlyá vagyis császárrá koronáztak???
KONSTANTIN = KUN-Stan = HUN-Stan = HUN-Istan = HUN-Király. 


     ATILLA FIAI: ALADÁR ÉS CSABA (NYUGAT ÉS KELET)Mindketten a keresztségben a Konstantin nevet kapták.


    Atilla első rendelkezéseként öccsét, Budát rendelte a Tiszától a Donig minden nemzetek fejedelmévé és bírájává, majdmagát a magyarok királyának, a földkerekség rémének, Isten ostorának neveztette: Attila, Isten kegyelméből Bendegúz fia, a nagy Magor unokája, ki Engadiban nevelkedett, a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség ijedelme, Isten ostora stb.

 

BŐVEBBEN KONSTANTIN CSÁSZÁRRÓL

(wikipedia és Tóth Gyula "Nagy Konstantin" című blog cikke alapján)Ki volt NAGY KONSTANTIN? Atilla király... vagy fia Aladár?  (Tóth Gyula blogja)https://maghreb.blog.hu/2012/07/24/nagy_konstantin
I. Constantinus vagy Nagy Konstantin, a keleti katolikus egyházakban és az ortodox egyházakban: Szent Konstantinhttps://hu.wikipedia.org/wiki/I._Constantinus_r%C3%B3mai_cs%C3%A1sz%C3%A1r

Mit csinál NAGY KONSTANTIN CSÁSZÁR?  => Ott hagyja a Római központot, és Bizánci központba költözik, majd Konstantin császárról nevezik el KONSTNANTINAPOLY-nakKonstantinapoly (Konstantin polis)
Konstantinápolyt I. Constantinus alapította 330. május 11-én a korábbi Büzantion (görögül: Βυζάντιον, latinosan Byzantium) görög gyarmatváros területén. Ekkor kezdődött el világtörténeti szerepe.
Bizánc (Büzantion, latinosan Byzantium) eredetileg MEGARAI (magyar ?)  görögök alapította település volt (i. e. 667), amit Büzasz (Buzás?) királyról neveztek el. 
Hivatalos neve (1453-ig) Νέα Ῥώμη (Nea Rómé), latinul Nova Roma, azaz Új Róma volt, de a gyakorlatban a Κωνσταντινούπολις (Konsztantinupolisz, azaz Konsztantin városa) név terjedt el, s a történelmi emlékezetben is ez a név maradt meg.


MI TÖRTÉNIK ATILLA KIRÁLY UTÁNA... a római birodalommal ?


Bizánci korA Római Birodalom kettéválása után Konstantinápoly lett a Kelet-római Birodalom fővárosa. 500 körül a Római Birodalom nyugati része hanyatlásnak indult mind politikai, mind kulturális és gazdasági téren, miközben a Keletrómai Birodalom virágzott. 
A 6. században I. Justinianus császár korában egymillió lakosával a világ legnagyobb városa. 
I. (Nagy) Constantinus császár uralkodása, a keleti katolikus egyházakban és az ortodox egyházakban: Szent KonstantinKERESZTÉNY VALLÁS SZABADDÁ TÉTELE + ELSŐ KERESZTÉNY URALKODÓHÁZ MEGALAPÍTÁSA! ....    I. Constantinus (306–337) először a tetrarchia keretein belül társcsászárként uralkodott, majd 312-ben legyőzte fő ellenfelét, Maxentiust, és a nyugati birodalomrész egyeduralkodója lett. Ugyenekkor a birodalom keleti felében Licinius uralkodott. 313-ban – egymással megegyezve – megerősítették a keresztény vallás szabaddá tételét („milánói edictum”). 324-ben leszámolt Liciniussal is és egyeduralkodóként megalapította a Római Birodalom első keresztény uralkodóházát, a Constantinus-dinasztiát.    Az ő nevéhez fűződik a kereszténység első egyetemes zsinatának összehívása Nicaeában (ma Iznik Törökországban) 325-ben.


IFJÚKORA: A császárnál (tetrachia, Diocletianus) túsz volt Rómában, ... érdekes mint Atilla
Az ifjú Constantinus Diocletianus császár nikomédiai udvarában szolgált, miután apját 293-ban kinevezték a Diocletianus által létrehozott tetrarchia egyik caesarjának. Gyakorlatilag túszként élt ott, miközben Constantius Chlorust Theodora és Theodora gyermekei vették körül, ő kiszorult a családból. 305-ben lemondott Diocletianus és Maximianus is, azaz a tetrarchia mindkét augustusa. Maximianust Constantius Chlorus követte a nyugati birodalomrész augustusaként.
Jóllehet a tetrachia négy vezetője közül Constantiusnak és Maximianusnak is volt egy törvényes fia (Maximianusnak Maxentius), azonban egyikük sem kapott pozíciót a hatalomátadás során.
Constantinus kezdetben a birodalom nyugati részét, azaz Britanniát, Galliát, a germán provinciákat és Hispaniát tartotta uralma alatt. Ennélfogva ő rendelkezett a birodalom egyik legnagyobb hadseregével is, ami a fontos rajnai határszakasz mentén állomásozott. Ez idő tájt Trier volt a főhadiszállása. - írja a wikipedia Konstantin császár weboldalon.


313-ban találkozott Liciniusszal Milánóban, hogy a szövetségüket megerősítsék azáltal, hogy Licinius feleségül vette Constantinus Constantia nevű féltestvérét. Ezen a találkozón egyeztek meg az úgynevezett milánói ediktum kiadásáról is, ami hivatalosan is teljes toleranciát biztosított a birodalomban minden vallás számára, beleértve a kereszténységet is. Ez a találkozó azonban félbeszakadt, amikor Licinius hírt kapott arról, hogy riválisa, Maximinus Daia átkelt a Boszporuszon és betört Licinius területére. Licinius hazatért és végül legyőzte Maximinus Daiát, megszerezve ezáltal az ellenőrzést a Római Birodalom minden keleti területe felett. A két győztes császár között azonban megromlott a kapcsolat és vagy 314-ben, vagy 316-ban Constantinus és Licinius Cibaleanál már egymás ellen csatáztak. Ez az csata Constantinus győzelmét hozta, majd 317-ben a Campus Ardiensis-i csatában újra összecsaptak, de ezután megállapodást kötöttek egymással, amiben Konstantin fiait Crispust és II. Constantinust, valamint Licinius fiát Licinianust caesaroknak nevezték ki. - írja a wikipedia


Nagy Konstantin volt az, aki uralkodótársát Liciniust 324-ben legyőzve újra egy kézben fogta össze a birodalom keleti és nyugati részét. Az előző fejezetben feltárt összefüggések azonban Konstantin személyét egészen új megvilágításba helyezik. Ha az ott felvázolt gondolatok megállják a helyüket, akkor az azt jelenti, hogy a tetrarchia válságának korszaka, amely 305-től 324-ig tartott, valójában nem más, mint maga a hun korszak! - írja Tóth Gyula: Nagy Konstantin című blog cikkében


NAGY KONSTANTIN legyőzi korábbi társ-uralkodóját LICINIUST. (Aladár versus Csaba)
„A két győztes császár között azonban megromlott a kapcsolat és vagy 314-ben, vagy 316-ban Constantinus és Licinius Cibaleanál már egymás ellen csatáztak. Ez a csata Constantinus győzelmét hozta, majd 317-ben a Campus Ardiensis-i csatában újra összecsaptak...”
Figyeljük meg: Hol folyik le az első nagy csata Konstantin és Licinius között? Úgy olvastuk, hogy Cibaleánál! Hol található ez a város? Olvassuk el megint a Wikipédiából, de ezúttal a „Flavius Galerius Licinius római császár” címszónál:
„314-ben azonban kitört a polgárháború Licinius és Constantinus között is. Az október 8-án Pannoniában lezajlott cibalea-i csatában, majd két évvel később Thrákiában a mardiai csatában is Constantinus került fölénybe.”
Cibalea tehát éppen Pannóniában található! Pontosan ott, ahol bő egy évszázaddal később Csaba harcol Aladár ellen:
„Az első ütközetben tehát Aladáron erőt vesznek, de a másodikban, melly Sicambriánál két álló hétig foly, Csaba hadát ugy legyőzik és szétverik, hogy Ethele fiaiból és a húnokból igen kevesen maradnak. Ez ugyanis azon csata, mellyet a húnok Krimhild csatájá-nak neveztek s maig is e néven emlegetnek. Melly ütközetben annyi vér ömlött, hogy ha a németek szégyenből nem titkolnák és tisztán meg akarnák vallani, a Duna vizét néhány nap sem ember sem barom nem ihatta, minthogy Sicambriától Potentia városáig vérrel volt áradva.” (Kézai)- írja Tóth Gyula a blogjában.


Konstantin és Licinius végső összecsapására 324-ben került sor. Olvassuk el a Wikipédia „Flavius Galerius Licinius római császár” címszava alatt:
„324-ben Constantinus (...) újra háborút indított Licinius ellen, és 324. július 3-án le is győzte Licinius csapatait az hadrianopolisi csatában körülzárva Liciniust Byzantiumban. Crispus, Constantinus legidősebb fia és egyben a nyugati birodalomrész ceasarja szintén győzelmet aratott Licinius flottája felett a hellészpontoszi csatában, ezzel arra kényszerítve Liciniust, hogy Bithyniaba vonuljon vissza. Itt sikerült őt végleg legyőzni 324. szeptember 18-én Chalcedon mellett, a chrysopoliszi csatában, ami után Licinius végleg lemondott. Thessalonicában egyfajta házi őrizetbe került...”

KONSTANTIN = ALADÁR ÉSLICINIUS = CSABA ?
Konstantin tehát legyőzi riválisát. Licinius lemond és végül Thesszalonikába kerül, ahol házi őrizetben tartják. … Ugye kezd már derengeni, hogy itt áll előttünk Csaba története egy az egyben? Hiszen tudjuk jól, hogy az Aladárral lefolytatott vesztes küzdelmei után éppen Csaba volt az, aki Görögországba menekült!  - írja Tóth Gyula a blogjában.
Licinius veresége a régi Róma számára a vég kezdetét jelentette és a Keletrómai Birodalom számára pedig ez jelentette a kezdetet. Bizánc vált kultúra megőrzésének és a prosperitásnak a központjává. Constantinus újjáépítette Byzantium városát és elnevezte Nova Romanak, azaz az új Rómának, létrehozva itt is római mintára a szenátust, a polgárok intézményeit, és az új várost a Krisztus keresztjének mondott kereszt védte. A régi istenek alakjait a keresztény jelképek kezdték felváltani, illetve ezekhez kezdtek egyre hasonlóbbakká válni. Aphrodite templomának helyén épült meg az Apostolok Székesegyháza. 330-ban avatták fel az új fővárost. A császár ideje alatt a város korábbi méretéről körülbelül háromszorosára nőtt. Constantinus halála után „Nova Roma”t átnevezték „Constantinopolis”ra (magyarul Konstantinápolyra, azaz Konstantin városára). - írja a wikipedia

*********

FORRÁSOK

 

Őstörténelmünk helyretétele, Szkítától - Hunnia Birodalmán át (Atila) - Hungáriáig (Árpád), kitalált középkör, történelem hamisítás
dr. Boór Ferenc - Kitalált középkor 1-3. rész /2016/ 4,5 órás előadás - TELJES ELŐADÁS
1 ó 56 p: ATILLA KIRÁLY
https://www.youtube.com/watch?v=AM2kxzOkmSk

RÉSZLET: 1. rész (1ó16 p) https://www.youtube.com/watch?v=-XFn5MGHPpM

Dr. Boór Ferenc - Atilla nyugati hadjárata, 3 perc előadás részlet
https://www.youtube.com/watch?v=vifDfyM1QBg

Attila a hunok királya ( Jordanes és Kézai Simon krónikája nyomán)
... "római szokás szerint Attilát királlyá választották"
https://szfsze.webnode.hu/attila-a-hunok-kiralya/

Ki volt NAGY KONSTANTIN? Atilla király... vagy fia Aladár? (Tóth Gyula blogja)
https://maghreb.blog.hu/2012/07/24/nagy_konstantin

I. Constantinus vagy Nagy Konstantin, a keleti katolikus egyházakban és az ortodox egyházakban: Szent Konstantin
https://hu.wikipedia.org/wiki/I._Constantinus_r%C3%B3mai_cs%C3%A1sz%C3%A1r

I. Constantinus
https://seuso.mnm.hu/hu/a-seuso-kincs/kronologia/i-nagy-constantinus-csaszar-uralkodasa

Kik voltak a Gót Királyok? (Tóth Gyula blogja)
https://maghreb.blog.hu/2011/02/14/a_magyar_kronikak_es_a_kitalalt_kozepkor_iv

I. Alarik nyugati gót király
https://hu.wikipedia.org/wiki/I._Alarik_nyugati_g%C3%B3t_kir%C3%A1ly

Atilla turult hordott a pajzsán (24.hu cikke)
"római szokás szerint"
https://24.hu/tudomany/2018/12/26/turult-hordott-a-pajzsan-a-hun-attila/

Atilla király - wikipedia
https://hu.wikipedia.org/wiki/Attila_hun_kir%C3%A1ly

Atilla király és kora, cikk
https://szfsze.webnode.hu/attila/

Konstantinápoly
https://hu.wikipedia.org/wiki/Konstantin%C3%A1poly

 

450_atilla_birodalma_isz_450.jpg

 

Szólj hozzá

Árpád Hunnia Atilla Király