2024. aug 05.

MAGYAR SZENT KORONA és ARTHUR Király (festmény)

írta: Kolozsvári_
MAGYAR SZENT KORONA és ARTHUR Király (festmény)

MAGYAR SZENT KORONA és ARTHUR Király 

korona_magyar_arthur_kiraly_magyar_korona_edward_burne-jonesthe_last_sleep_of_arthur_piros_karikaval.jpgEdward Burne-Jones (1833-1898) festménye. Artúr király utolsó perceit örökíti meg (“The Last Sleep of Arthur in Avalon”)
... Arthur aki talán ATILLA KIRÁLY fia volt...?
... Mikor élhetett Arthur Király és miért volt nála a Magyar Szent Korona? -> a nyolcadik nemzetség a mi Urunk, Jézus Krisztustól számítva. .. ezek szerint ekkor készült a korona (bár kérdés: Atillának, vagy Jézusnak, vagy Máriának készült e eredetileg?)

Tóth Gyula blogjából szövegi részletek, Atilla és Arthur vonatkozások:

Sir Thomas Malory "Arthur királynak és vitézeinek, a Kerek Asztal lovagjainak históriája" c. munkájában így ír:
... "Sir Launcelot a nyolcadik nemzetség a mi Urunk, Jézus Krisztustól számítva, Sir Galahad pedig a kilencedik."

8 generáció, kb 170 év. Ha Lancelot ekkor élt, akkor Arthur király is. (Másik naptári rendszerben Arthur Király 496-537). Kronológia: kb 300 év csúsztatás. -> bővebben Tóth Gyula blogjában: https://maghreb.blog.hu

Visszatérve:
Lancelot a Kerekasztal körének legnevesebb lovagja. Kerekasztal, amelyet Uther Pendragon (Arthur apja) készítetett Merlin a varázslóval. A Kerekasztal, amely körül Arthur Királyon kívül, 12 lovag fért el.

(+ megjegyzés: Atilla Király, családi "örökség" folytán birtokolta a Szent Jézusi leplet, amely mindig is magyarok birtokában volt.
+ Hasonlóság: Arthur Király Kerekasztaljánál => 12 hely, ugyanez a számosság korábban Jézus és apostolok, utolsó vacsora 12 hely).

Visszatérve:
Ki volt Arthur apja? A Wikipédia az Artúr király címszó alatt a következőket közli:
... „Artúr a mondák szerint a brit Uther Pendragon király fia volt.

Arthur király tehát Uther Pendragon fia volt. UTHER – UTHEL – ATHEL. Vagyis Etele. De mire utalhat Arthur apjának másik neve? Mit jelenthet ez a rejtélyes Pendragon név?

Nemrégiben, a sárkányok szimbolikájának tanulmányozása közben bukkantam rá R. A. Boulay könyvére, melynek címe: Flying Serpents and Dragons: The Story of Mankind's Reptilian Past. Ebben olvastam a következő meglepő információt Uther Pendragonról:

„A vörös sárkány nem egyszerűen csak Wales szimbóluma lett, de ugyancsak ez lett a jelvénye Uther Pendragonnak, Arthur király apjának is – a Pendragon név jelentése fősárkány vagy nagy sárkány. (...) Ambrosius testvérének neve Uther Pendragon volt, mert születésekor egy tüzes sárkány jelent meg az égen.”

Arthur király apjával, Uther Pendragonnal kapcsolatban is felbukkan a sárkány jelképe. Sőt, még a nevének a jelentése is ez: nagy sárkány, vagy másképp fősárkány."

"Arthur apja nem azért használta a sárkány jelképét, mert tisztelte volna a sárkányt. Nevébe nem azért került a sárkány jelentéstartalmat hordozó Pendragon név, mert azonosult volna e gonosz és pusztító entitással. Azért kapta ezt a nevet és azért használta e szimbólumot, mert a legenda szerint maga is megküzdött a sárkánnyal, s legyőzte azt! Ha az ő személye mögött is Attila alakja bújik meg, akkor ez a motívum teljesen érthetővé válik."

Forrás cikkek:
Tóth Gyula blogja: Szkítiától Maghrebig. Sárkányölő c. fejezet:
https://maghreb.blog.hu/2014/03/01/a_sarkanyolo_969

Dr. Balogh Sándor: A Szent Korona a festményeken (Arthur és Nagy Károly)
http://www.magtudin.org/BS%20A%20szent%20korona.htm

ARTHUR KIRÁLY ÉS A SZENT KORONA (2018-as cikk):
https://martonlivia.com/hu/blog/arthur-kiraly-es-a-szent-korona,86

Kerekasztal (Britannia)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kerekasztal_(Britannia)

 

1_kronologia_datum_vonal_arszakida_partus_idoszamitas_abra.jpg

Bővebben erről ír Tóth Gyula a blog cikkeiben: 3 db

- ARSZAKIDA-Szkíta Pártus időszámítás: https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_ii_arszakida_evek
- Dionysius Exiguus, a naptár hamisító https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_iii_dionysius_exiguus
- mártir kor (ANNO MARTYRUM), ami valójában a Pártus (ANNO PARTYRUM), csak meghamisították a Szkíta rendszert Rómában ! https://maghreb.blog.hu/2014/05/04/a_nagy_ciklus_iv_martir_kor

Diocletianus császár-tól számított időszámítás nem létezett. A szkíta-pap (Dionysos Exiguus) pedig vagy létező személy volt, vagy kitalált.

Egyházi okmányhamisítások a 9. században
A pszeudo-izidori dekretálék vagy ál-izidori gyűjtemény a középkorban keletkezett egyházjogi hamisítványok. A kompiláció valószínűleg a reimsi egyháztartományban, a Frank Birodalom felosztása után (843), a 9. század közepe táján készült. A hamisítványok hatása Európa-szerte érvényesült, a 9. századi kéziratok nagy száma bizonyítja ezen iratok gyors terjedését, különösen Franciaországban és Itáliában.
A gyűjtemény szerzője magát Isidorus Mercatornak nevezi, mely álnév alatt a középkor Sevillai Szt. Izidort és Marius Mercatort vélte. Valószínűleg frank-germán egyházi emberek hozták létre a katolikus egyházi törekvések és a püspöki hatalom megerősítésére, továbbá a pápa felsőbbségének kinyilvánítására a világi hatalmasságok felett.
A kollekció legnevezetesebb hamisítványa egy korábbi, feltehetőleg a 8. században keletkezett ún. Constantinusi adománylevél (Donatio Constantini), mely szerint I. Constantinus római császár a pápaságnak adományozta Itália és a Nyugat országai feletti hatalmat.
A gyűjtemény egyes darabjainak hitelességét már a 11-12. században is kétségbe vonták, de a 17. századig nagyrészt sikeres volt és hitelesnek tekintették, ekkor mutatták végérvényesen ki, hogy a gyűjtemény hamisítvány
https://hu.wikipedia.org/wiki/Pszeudo-izidori_dekret%C3%A1l%C3%A9k

 

 

Szólj hozzá