2022. már 19.

Tavaszi tisztítókúra, avagy nagytakarítás a szervezetünkben

írta: Mandala75
Tavaszi tisztítókúra, avagy nagytakarítás a szervezetünkben

Gyuri bácsi Csalánleveles Teakeveréke

csalanleveles_tisztitokura.jpg

Az egészséges embereknek is érdemes évente kétszer, ősszel és tavasszal tisztítókúrát végezni. Méregtelenítésre kiváló például a csalánlevél és a diófalevél teája. A csalánlevél az egyik legkiválóbb gyógynövényünk. Sok vasat és C-vitamint tartalmaz.

 Emellé naponta fogyasszunk csipkebogyóteát, ami megfelelő C-vitaminnal látja el a szervezetünket. A csipkebogyót hideg vízben áztassuk 5-6 órán át, ezután szűrjük le. Az átázott gyümölcsöt át is törhetjük a szűrőn, így igazi rostos gyümölcslevet kaphatunk.

Gyuri bácsi egy kivételes méregtelenítő, salaktalanító hatású keverékteát is összeállított azoknak, akik tisztítókúrába szeretnének fogni, ez a Csalánleveles teakeverék (Tisztító tea). Ez a keverék tea, melynek receptjét Gyuri bácsi állította össze, igen sokrétű, mivel nyolc gyógynövény jótékony hatása adódik össze benne. Ezek közül a bodzavirág vízhajtó, emésztést elősegítő, köhögéscsillapító hatású, míg a csalán tisztítja a májat, vizelethajtó, vérképző, a fekete ribizli leveléből készült gyógytea pedig izzasztó, vérképző, emésztés- és étvágyjavító hatású.

Ez a tea az egész szervezetünket méregteleníti, javítja a vese működését, tisztítja az ereket, a vért, a nyirokrendszert, kiváló epe- és májtisztító hatással rendelkezik, ezáltal javítja az emésztésünket is.

Mennyi ideig és hogyan kell tisztítani?

Minimum 3 hétig, de ajánlott egy 6 hetes kúra elvégzése a jobb eredmény elérése érdekben. Minden nap egy csésze teát kell fogyasztani a Csalánleveles teakeverékből a reggeli órákban, lehetőleg éhgyomorra, a szokásos módon (cukor, méz, és egyéb ízesítő nélkül). Jó, ha tudjuk, hogy a tisztítóteák felszívódása a reggeli órákban, étkezés előtt a legjobb. A legtöbb tisztítótea vizelethajtó hatású, ezért lefekvés vagy hosszú utazás előtt nem ajánlott ilyen teát inni. Gyuri bácsi azt javasolja, hogyha napközben is iszunk gyógyteát, akkor étkezés után három órával fogyasszuk, akkor a leghatékonyabb.

 Ami szintén nagyon fontos, ebben az időszakban különösen: aludjunk eleget, sétáljunk nagyokat a friss levegőn, mozogjunk (pl. kertészkedjünk, kocogjunk, kiránduljunk, biciklizzünk, ússzunk) rendszeresen!

Próbáljunk picit nyugodtan, befelé figyelni, anélkül, hogy a figyelmünket állandóan ezerféle dolog terelné el, és ha lehet, töltsük a természetben a szabadidőnket.

Forrás cikk :

https://gyorgytea.hu/gyogynovenyek-vilaga/tisztitokura-avagy-nagytakaritas-a-szervezetunkben/?fbclid=IwAR3nX6w-sCixAfvb3gYiXzzMmsSFwVWA_Qea-y35nGfXpQVEnuJa3rd9o-U

 

Szólj hozzá

Gyógyítás Csipkebogyó Tavaszi tisztítókúra Csalánlevél Teakeverék Diófalevél