2022. feb 20.

Méhviasz gyertya - negatív ionok - tisztább levegő a lakásban

írta: Mandala75
Méhviasz gyertya - negatív ionok - tisztább levegő a lakásban

henger_alaku_mehviasz_gyertyak-500x500.png

A méhviasz gyertyákat már évszázadok óta készítettek a méhészek, mivel sötétben ez volt az egyetlen fényforrásuk. Ma már nem ez az elsődleges oka annak, ha valaki gyertyát használ, inkább csak kellemes hangulatot teremt, és kellemes illata segít ellazulni. Az igazi méhviasz gyertya jellegzetes illata, és meleg lángja rendkívül nyugtató hatással bír.

Ellenben a paraffinból készült termékek igaz nagyon olcsók, de nagyon károsak az egészségre, mivel kőolaj származékok. 

A boltokban kapható illatgyertyák többsége káros méreganyagokat tartalmazó, petróleum alapú viaszból, ólomtartalmú kanóccal készül, így ha meggyújtod a gyertyát, ártalmas anyagok pl. toluol, benzol kerülhetnek a levegőbe és rakódhatnak le a szobában lévő felületeken.

Az igazi méhviasz nem tartalmaz káros anyagokat, gyertyaként égetve igen hatásos, a szoba levegőjét tisztítja, így rád is csak pozitív hatással lesz. 

A méhviasz ugyanis égés közben negatív töltésű ionokat termel. Az ellentétes töltések vonzása miatt a negatív ionok képesek megkötni az olyan, a levegőben szálló pozitív részecskéket, mint az apró baktériumok, pollenek, por, vagy allergén anyagok. Az így megkötött részecskék nehezebbé válnak, és a gravitációnak köszönhetően a földre hullanak, ahol már könnyedén össze lehet söpörni vagy porszívózni őket. A méhviasz gyertya így képes jótékonyan hatni az allergiás, vagy asztmás tünetekre is.

 Jótékony ionok a méhviaszban – tisztább levegőjű lakás

Méhviasz gyertya készítése házilag:

 Gyertya elkészítésének leírása itt:

https://manna.hu/blog/mehviasz-gyertya-hazilag-5-lepesben   

Kép forrása: https://www.mezeselet.hu  

 

 

 

Szólj hozzá

Egészség Gyertya Lakás Méhviasz Negatív ionok Tiszta levegő Kellemes Hangulat