Házigyurma készítése otthon - Gyerekjáték !
A gyurma receptje egy hógolyónyi gombóchoz:
10 dkg szódabikarbóna
5 dkg étkezési kukoricakeményítő
65 ml víz
piros és sárga ételfesték
https://www.praktika.hu/csalad/gyerekkel/378_hazigyurma_fillerekbol.html
Házigyurma fillérekből
A selymes tapintású, jól formázható hobbigyurmához, ami nem morzsálódik, és ha megszárad, kemény és formatartó lesz, csak három dolog kell. Biztos találsz otthon kukoricakeményítőt, szódabikarbónát, de a pár csepp ételfesték sem lehet probléma, hiszen bármelyik élelmiszer-áruházban beszerezheted. Egy kis víz, majd kavargatás a tűzhelyen, és indulhat a mini cukrászüzem.
A gyurma receptje egy hógolyónyi gombóchoz:
10 dkg szódabikarbóna
5 dkg étkezési kukoricakeményítő
65 ml víz
piros és sárga ételfesték
Egy lábasban keverd össze a száraz hozzávalókat, és öntsd hozzá az ételfestékkel megszínezett vizet. Főzd a pépet közepes lángon kavargatva – ekkor még tovább színezheted. Pár perc alatt krumplipüré sűrűségűvé dagad. Borítsd a gyurmát folpack fóliára, csomagold bele és hagyd hűlni. A kész gyurmába tetszés szerint keverhetsz glitterport vagy apró szemű kásagyöngyöt, de a különböző színek összegyúrásával újabb árnyalatokat is tudsz készíteni. A színes gombócokat keverheted is egymással, csak kicsit összenyomkodva cirmos lesz a gyurmád. A gyurmasütiket tedd levegős helyre, nagyjából egy nap alatt keményre száradnak. Ezután le is lakkozhatod azokat, mert így tartósabbak lesznek. A magazinban részletesen leírjuk és bemutatjuk, hogyan készülnek a babacukrászda macaronjai, muffinjai és piskótatekercsei.