2024. ápr 28.

FOKHAGYMA - CITROM - GYÖMBÉR - VÍZ => VÉRTISZTÍTÓ - KERINGÉS JAVÍTÓ reggeli ital

írta: Mandala75
FOKHAGYMA - CITROM - GYÖMBÉR - VÍZ => VÉRTISZTÍTÓ - KERINGÉS JAVÍTÓ reggeli ital

REGENERÁLJA A SZERVEZETET

2 db kúra recept fokhagymával az alábbiak szerint

1.) Citrom, fokhagyma, az értisztító elixír

megfazasra_mez_citrom_fokhagyma.jpg

Két növény termésének kombinációjával most egy nagyszerű értisztító hatást érhetünk el, mindössze citromra és fokhagymára lesz szükségünk.


Citrom: magas a vitamintartalma, főként A- és C-vitaminokban gazdag, amelyek segítenek megelőzni a megfázásos betegségeket. Emellett nagyszerű antioxidáns is, amely megköti a szabadgyököket és méregtelenít is.


Fokhagyma: A fokhagyma leginkább természetes antibakteriális hatásáról ismert. Többek között A-, B-, B2-vitaminok, kolin, jód is megtalálható a hagymájában, de tartalmaz természetes antibiotikumot is, ez pedig az allicin. Emellett gombaölő hatása is hatékony. Újabban pedig ismét kezdték használni antibiotikumként, miután egyes vírustörzsek ellenállóak lettek a szintetikus antibiotikumokkal szemben.


A citrom-fokhagyma értisztító kúrához szükségünk lesz:
30 gerezd fokhagymára 
5 darab citromra ( + esetleg gyömbér)
1 liter vízre.   

Enyhébb verzió: 3-5 dl víz, 1 fej fokhagyma, 1 citrom


Elkészítés: Mossuk meg a citromokat, és héjukkal, valamint a fokhagymákkal együtt tegyük a turmixgép edényébe és pépesítsük össze. Ezután hozzá kell adni a vizet, majd odatenni forrni, de csak addig, amíg megjelennek az első buggyanások. Majd le kell szűrni egy üvegbe, és máris mehet a hűtőbe. Ez három hétig kitart, úgy, hogy minden reggel egy kupicával kell meginni, majd 8 nap szünet következik, majd még egyszer-kétszer megismételhető a kúra. Negyven év felett félévente, illetve évente ajánlott mindezt megismételni.
Cikk forrása: https://tisztaforras.co/kivalo-ertisztito-kura-fokhagyma-es-citrom/


egy ehhez hasonló másik leírása ennek a citrom-fokhagyma kúrának, itt még gyömbért is beletesznek


2.) Citrom, fokhagyma, gyömbér az értisztító elixír


Fokhagyma, citrom, gyömbér: csodaszer a maga nemében! Mi a hatása? Remek a szem ereire, nagyon jó értisztító, energizáló, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, rosszindulatú sejtburjánzást gátló, stb. Érdemes évente 2 x 20 napos kúra révén (vagy félévente 2x 20 napos kúrával) picit segíteni a szervezetünk érhálózatának karbantartását. A rugalmas és tiszta erek révén később alakulhat ki szervezetünkben érrendszeri betegség.


Hozzávalók egy 3 hetes kúrához:
- 5 kezeletlen citrom (az is jó, amit természetes viasszal kezelnek, Aldiban, Lidliben, Spárokban lehet kapni),
- 30 gerezd fokhagyma,
- 1 liter víz.
Plusz érdemes beletenni:
- 1 csapott evőkanál kurkumapor,
- 1/2 teniszlabdányi friss gyömbér.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a citromot alaposan megmossuk és darabokra vágjuk. (a gyömbért is itt érdemes tisztítva hozzátenni, darabolva.) Konyhai késes robotgépbe (vagy turmixba tesszük a víz egy részével) tesszük és jól összedaraboljuk. Hozzáöntünk 1 liter vizet és az első buggyanásig forraljuk. (A kurkumát akkor érdemes hozzáteni, mikor felöntöttem vízzel a citrom-fokhagyma-gyömbér keveréket.)


Hagyjuk kihűlni, aztán átszűrjük és hűtőben tároljuk. Minden reggel éhgyomorra egy kis kupicával iszunk belőle. Bár rengeteg fokhagymát tartalmaz, cseppet sem büdös. A főzés lelágyítja mind az ízét, mind a szagát ennek a csodás, rontásűző növénynek.


A kúrát 3 hét elteltével lehet ismételni.
Fél évente két kúra és az ereink állapota javul tőle.

…és még egy harmadik recept:
3.) A Tibeti szerzetesek értisztító csoda szere:
(alábbi cikk forrása: https://nepgyogyaszat.com/receptek/a-tibeti-szerzetesek-ertisztito-csodaszere/ )
Ezt a fokhagyma tinktúrát használták és használják még ma is a Tibeti szerzetesek értisztítószerként. Egészségünk és fiatalságunk nagymértékben függ ereink egészségétől és rugalmasságától, ezért fontos időnként azokat kitakarítani. Ez a recept 100% kifogja tisztítani az ereinket a koleszterin és mészlerakódásoktól.

Recept:

30 dkg fokhagyma (ha lehet, legyen bio)
350 ml 85 fokos alkohol (a legjobb a szilva vagy törkölypálinka)
Elkészítési mód:

A fokhagyma gerezdeket jól összetörjük és egy csavaros tetejű befőttes üvegbe tesszük, majd ráöntjük az alkoholt (pálinkát), lezárjuk és így hagyjuk állni hűvös helyen 10 napig. A 11-ik napon az oldatot leszűrjük egy sűrű szűrőn, vagy egy sűrű géz anyagon keresztül és visszaöntjük az üvegbe, majd még 3 napig hagyjuk, hogy a salakja leülepedjen. A harmadik nap leszűrjük megint és csavaros tetejű sötét színű üvegbe öntjük, majd hűvös helyen tároljuk.

Ezt az oldatot cseppenként fogjuk alkalmazni naponta 3x minden fő étkezés előtt egy fél órával, amit 0,5dl tejbe, vagy vízbe fogunk belecsepegtetni. Első nap kezdjük reggel 1 cseppel, délben 2 cseppel, este 3 cseppel, majd másnap reggel folytatjuk 4 cseppel, délben 5 cseppel, este 6 cseppel és így tovább, míg eljutunk a 9-ik nap 25 cseppig. A 9-ik nap 3×25 cseppet fogunk fogyasztani, majd a 10-ik nap reggelétől 1-1 cseppel csökkentjük az adagot egészen 1-ig (24-23-22-21… stb.… 1-ig). A kúra 17 napot tart, de addig lehet folytatni, amíg a tinktúra el nem fogy. Természetesen, amikor eljutottunk megint az 1-ig, innen újra kezdjük emelni az adagot 1-1 cseppel, amíg elfogy a készítmény (jóformán elkezdünk egy másik kúrát).

Milyen esetekben alkalmazzuk ezt a receptet:
-Magas vérnyomásra
-Érelmeszesedés
-Magas koleszterinszintre
Lehet, hogy számunkra, európai embereknek ez a recept kissé bonyolultnak tűnik, de ha 100%-os érrendszer tisztítást szeretnénk elvégezni, akkor mindenféleképpen évente egyszer ezt jó lenne megcsinálni. Ez a tinktúra feloldja az érfalakban lerakódott zsírt és meszesedést, felgyorsítja az anyagcserét és beindítja a vérkeringést. Normalizálja a testsúlyt, értágító hatása miatt, tágítja a hörgőket, segíti a légzést és segítséget nyújt minden légzőszervi problémában, serkenti az emésztést, gyógyítja az aranyér tágulatot, javítja a látást és a hallást, javítja a szexuális funkciókat és nem utolsó sorban kimondott gyógyírt jelent ízületi megbetegedésekben, reumában és köszvényben egyaránt.

Ez az értisztítókúra 5 hónapig képes tisztán tartani az ereket. Akinek van hozzá türelme, az évente 2-szer is megcsinálhatja a kúrát.

Ezt a tinktúrát a következő táblázat szerint adagoljuk (csepegtetővel-cseppenként):
táblázati az alábbi web linken https://nepgyogyaszat.com/receptek/a-tibeti-szerzetesek-ertisztito-csodaszere/
Amennyiben nincs ideje elkészíteni, akkor próbálja ki a Viva Natura Kend-All BIO kendermag-olajat és fokhagyma kivonatot tartalmazó cseppjeit:
https://vivanatura.hu/termekek/kend-all-csepp-bio-kendermagolaj-fokhagyma-kivonattal-etrend-kiegeszito-50ml
Egy üvegben 55 gerezd fokhagyma Allicin tartalma található.

4.) Vértisztító még a csalán tinktúra: https://gyorgytea.hu/gyorgyteak/tinkturak/csalanlevel-alkoholos-kivonat/
A csalán az egyik legismertebb, legsokoldalúbb gyógynövény. Használjuk vizes és alkoholos kivonatát, különféle teakeverékek fontos komponense.
Elsősorban vértisztító, vizelethajtó hatása ismert. Használjuk ízületi betegségekre, pl. artrózisra, valamint húgyúti betegségekre. Gyulladáscsökkentő hatású.
Enyhíti a reumás és köszvényes fájdalmakat, fogyasztása mérsékelt testsúlycsökkenést eredményez.
Kedvezően befolyásolja az immunrendszer működését és a hormonháztartás egyensúlyát.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

ital Gyógyítás RECEPT Vértisztító Keringési rendszer Regenerálja a szervezetet Vérkeringés Gyógyhatások