2023. sze 15.

SZAKRÁLIS MAGYAR HELYEK: Hollósdomb

írta: Mandala75
SZAKRÁLIS MAGYAR HELYEK: Hollósdomb

Szurdokpüspöki Istenanyánk szent kút, a Hollósdomb ősi szakrális központ

szurdokpuspoki-istenanya-szentkut-szakralis-kozpont-kirandulas.jpgA MÁTRA és a Cserehát hegység lankái ölelik Szurdokpüspökit, a Zagyva-völgyében fekvő települést.

A szent kutat napjainkban TURULMADÁR KUPOLA borítja és gyógyító Táltos fénypadot is állítottak. (csatolt képen).

SZENT ISTVÁN KIRÁLY JELÖLTE KI Magyarország egyik szellemi központját erre a helyre, s ez időben Esztergom és Kalocsa mellett országunk főbb szakrális helyei közé tartozott. A falu egyike annak a 10 településnek, melyeket Szent István 1004-ben adományozott az általa alapított Egri Püspökségnek.

CSODÁS GYÓGYULÁSOK
Olyan láthatatlan, kézzel foghatatlan, mégis tapasztalható csodák történtek ott, melynek híre ment az egész világban. Aki ennek a kútnak a vízéből kortyolt, aki ennek a kútnak a vízében tisztálkodott, az meggyógyult. Süketek, bénák, bélpoklosok keresték fel a helyet. A helyi legenda szerint Szurdokpüspökiben Szűz Mária is járt, és gyógyított.

Megvizsgálva Európa és a világ szent helyeit, olyan energiavonalak találkoznak itt, amelyek Fatimében, Lourdes-ban, vagy Dél-Amerika szent helyein is megtalálhatók. Ezeket pozitív energiavonalaknak, Szent György vonalaknak nevezzük. Ez a pozitív energiavonal átmegy a kúton keresztül is és ez adja a víznek a gyógyító képességét – olvasható a Szellemvilág oldalán.

Cikk forrása: Csodálatos Magyarország 

https://csodalatosmagyarorszag.hu/hirek/itthon/szurdokpuspoki-istenanyank-szent-kut-a-hollosdomb-osi-szakralis-kozpontja/

Szólj hozzá

Magyar Gyógyulás Szakrális Geometria Szent Helyek