2023. jún 16.

Fáradt-visszeres lábra - > DIÓFALEVÉL borogatás

írta: Mandala75
Fáradt-visszeres lábra - > DIÓFALEVÉL borogatás

diofalevel.jpgDiófalevél teából készült Borogatás: Külsőleg borogatásként a diólevél-főzetet:  ekcéma, fagyás, égés, napégés, zúzódások, ínszalag megnyúlás, kötőszöveti gyengeség kezelésére, ízületi fájdalmak enyhítésére, ütésből eredő véraláfutások eloszlatására, pattanásokra, kelésekre, továbbá korpás fejbőrre használják.

diofalevel_tea.jpgKis területen borogató pakolás a lábon: egy bögre diófalevél teát elkészítünk kb 10-15 percig hagyjuk állni, majd kis vattakorongot ketté szedünk, a diófalevél teába mártjuk, majd a láb sérült-visszeres részére helyezzük, akár egy órát is rajta hagyhatjuk (olvasás, tv-nézés közben ideális). Jó ha e közben felrakjuk a lábunkat vízszintesen. (A Diófalevél teához keverhetünk egyéb gyógyteákat például: kamilla, csalántea, citromfű, stb).

 

A dió levelének egészségmegőrző tényét az ősidők óta ismeri az emberiség.

A diólevél – a szervezeten kívül mint belül – a hámszöveteket gyógyítja. Összehúzó – asztringens – hatása van a hámszövetekre. Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket.
Tehát a fertőzött, károsodott – külső vagy belső – hámszövetek újrafertőződését az összehúzó hatás gátolja meg és ezután az emberi szervezet természetes gyógyulási, regenerálódási képessége fejezi be a gyógyítást.

Sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb bőrproblémák esetén, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza.

DIÓFALEVÉL GYÓGYTEA Felhasználása

Külsőleg nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás), ekcémára, tejallergiára, korpára és hajhullásra, visszérsebekre, szemhéj duzzanatra, mandulagyulladásra és fekélyes sebekre használják. Angliában fejtetű és atka ellen használták megelőzésre.

Kéz- és lábizzadásra, rovarcsípésre, napszúrásra, bőrgyulladásra, égési sebekre és kiütésekre jó még. A diólevél fürdő simává és rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti a viszketést.

Gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. A cukorbetegség egyik szövődménye a fekélyes láb, melynek oka a keringési zavar, az elégtelen vérellátás. Súlyos fekély esetén sajnos gyakran előfordul cukorbetegeknél a láb amputációja. Ez elkerülhető, ha a kialakult sebet diólevéllel kezelik, mert a diólevéltea gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. Mosogassák a fekélyes lábat térdtől lefelé diólevélből készült jó erős teával, illetve dörzsöljék bele a bőrbe. Egy másik módszerrel is hatékonyan gyógyítható a fekély: a leforrázott diólevelet tegyék a nyílt sebre. Napi 3-4-szeri kezelés már egypár héten belül látványos eredményt hoz.

Orrpolip esetén az orrba felszívott diólevél tea hatásos.

A szem külső mosogatása a diólevél teájával oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, javítja a látást.

Belsőleg alkalmazva étkezés előtt fogyasszák, ízesítés nélkül. Napi egy-három csészével legfeljebb 6 hétig iható, utána 4 hét szünetet kell tartani.

LÁBTORNA (3 db video)

Artériás keringést javító torna 8 perc video: https://www.youtube.com/watch?v=eI0jYZWBrH4

Terhestorna, Lábtorna visszerek ellen, 2 perc video: https://www.youtube.com/watch?v=Dr7O_egAsqk

 

További cikkek e témában:

Bükki gyógytea: Diófalevél: https://www.gyorgytea.hu/gyorgyteak/egyedi-teak/dio/

Diólevél gyógyító ereje: https://eviegeszseg.cafeblog.hu/2018/07/16/a-diolevel-gyogyito-ereje/

Lábfej regeneráló edzés: http://szemelyiedzesanita.hu/szemelyi-edzes-anita-mozgas-es-theta-healing/l-r-t-labfej-regeneralo-trening/

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

Gyógyulás Gyógyítás Gyógynövény TEA Gyógyhatások Gyógytea Visszeres Láb Fáradt Láb