2022. feb 23.

Hematit

írta: Mandala75
Hematit

Teremts pozitív változást az életedben a kristályok erejével

hematiti1.jpgA Tudat, a Szív és a Lélek gyógyítása az Ásványok erejével

Hematit gyógyhatása

A vérkő néven is ismert hematit vértisztító és vérképző hatását már az ókoriak is felismerték, az egyiptomi fáraók szent védőkőként használták.

Erős földelő hatású kő, segít a férfi és női minőségeket egyensúlyba hozni, a Test-Lélek-Szellem közötti harmóniát megteremteni, energetizálja az alsó csakrát, védi az aurát a negatív energiáktól.

Vérszegénység, vashiányos állapotok, alacsony vérnyomás esetén, menstruáció után különösen érdemes kiegészítő terápiaként magunkon hordani. 

Megteremti a test és a lélek harmóniáját. Segíti a keringési problémákat, a vér betegségeit, vérszegénység esetén. Fokozza a vesék vértisztító hatékonyságát, regenerálja a szövetet, valamint segíti a vas felszívódását, a vörösvérsejtek képződését. Jótékonyan hat az álmatlanságra, elixírjét lázcsillapításra használhatjuk. Erősíti az emlékezetet, a figyelmet, segít megoldani a problémákat, továbbá fokozza az akaraterőt, a magabiztosságot, gazdagítja az egyéniséget. Támogatja a bátortalan nőket, növeli az önérzetet és a túlélő képességet.

Támogatja önérzetünket, ha bátortalannak, túlzottan megalkuvónak érezzük magunkat, vágyainkat nem tudjuk beteljesíteni, függőségekkel küzdünk hatékony segítő társunk lehet.

Szenvedélybetegségek, különösen dohányzás, mértéktelen evés és alkohol problémák esetén a leszokáshoz támogató energiát, kitartást ad összpontosításunk erősítésével, és a gyökércsakra harmonizálásán keresztül biztonságérzetünk erősítésével. Nem magát a leszokást támogatja, ahhoz tudatosságunk és döntésünk szükséges, hanem az annak hátterében álló lelki hatásokat segít magasabb rezgésű energiává alakítani. 

Hematit hatása a gyökér-csakrára: A hematit erőt és szilárdságot ad viselőjének. Építi a testet, elsősorban legyengült szervezetnek van rá szüksége, komolyabb betegségek után elősegíti a felépülést és a gyógyulást. Ezenkívül biztosítja a megfelelő vér- és sejtképződést, de vigyázni kell vele, mivel fokozza a gyulladást a szervezetben.

 Alkalmazása:

Hosszú távon ékszerként is viselhetjük, érintkezve a bőrfelülettel, vagy tegyük a megfelelő testrészre. Gyulladások esetén, viszont nem szabad használni, mert serkentő hatása van.

 

Forrás:

https://asvany-ekszer.hu/termekek/asvanyok/hematit/hematit-marokko-2/ 

https://womanic.hu/asvanyok-hatasa/asvanyok-hatasa-asvanyok-szerint

https://www.asvanykarkotok.hu/gyogyhatas/hematit-asvany-hatasa/18

KÖNYVEK:

https://moobius.hu/konyv/egeszseg-eletmod/termeszetgyogyaszat/judy-hall/kristalybiblia-amit-a-kristalyokrol-tudni-erdemes?gclid=EAIaIQobChMIi7jYioqV9gIVjoODBx1wmg21EAAYASAAEgLRW_D_BwE

https://moobius.hu/konyv/egeszseg-eletmod/termeszetgyogyaszat/karen-frazier/gyogyito-kristalyok?gclid=EAIaIQobChMIuJTBh4qV9gIVF-d3Ch340ADaEAQYAyABEgL3Y_D_BwE

https://www.libri.hu/konyv/sonja_heider.gyogyito-kovek-konyve-2.html

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Michael_Gienger_Gyogyito_kovek_katalogu&type=22&id=55481&gclid=EAIaIQobChMIuJTBh4qV9gIVF-d3Ch340ADaEAQYAiABEgL12vD_BwE

https://edesviz.hu/konyvek/eletmod/gyogyito-kristalyok/?gclid=EAIaIQobChMIuJTBh4qV9gIVF-d3Ch340ADaEAQYASABEgLkzfD_BwE

 

 

Szólj hozzá