2022. feb 15.

Erdei szederlevél tea (vas pótlás, ízületi panaszokra is jó)

írta: Mandala75
Erdei szederlevél tea (vas pótlás, ízületi panaszokra is jó)

erdei_szederlevel.jpg

Erdei szederlevél

Az erdei szeder leveléből készült tea növényi savainak összehúzó hatása miatt vérzések, aranyér, hasmenés esetén is javasolt a népi gyógyászatban, gyomorhurutnál és erős menstruációnál is bevethető.

Immunerősítő, vasban gazdag, így vérszegénység esetén is segítség.

Káliumot tartalmaz, enyhe vizelethajtó hatású, a húgyutakat átmossa, míg a benne levő fitoszterol a koleszterin csökkentésében hasznos.

Klorogénsav-tartalma révén hozzájárul a vérnyomás mérsékléséhez, a benne levő flavonoidok pedig a gyulladás csökkentéséhez, a szív védelméhez. Teáját ízületi gyulladások, reuma, köszvény és kezdődő cukorbetegség esetén is javasolják fogyasztani. Nemcsak kúraszerűen, hanem élvezeti teaként, napi egy-két csészével is fogyasztható.

https://femina.hu/egeszseg/gyogynovenyek-vaspotlas/

Az erdei szederlevéltea vastartalmánál fogva segíti a vérképzést, és vértisztító hatású. Talán az idősebbek még emlékeznek rá, hogy Planta tea néven a 60-as évekig volt forgalomban egy, a fekete teát helyettesítő készítmény, mely szederlevélből készült. Napi egy-két csészével korlátlan ideig iható. Az erdei szederlevélben nem csak vas van, de cserzőanyagok, tannin, flavonoidok, galluszsav, illóolaj, C-vitamin és szerves savak is gazdagítják.

https://gyorgytea.hu/gyogynovenyek-vilaga/5-gyogynoveny-a-vas-termeszetes-potlasara/

 

 

Szólj hozzá