2022. feb 15.

Csipkebogyó tea

írta: Mandala75
Csipkebogyó tea

(vas, antioxidáns, emésztés, magnézium forrás)

csipkebogyo.jpg

Csipkebogyó

A vas felszívódását javítja a C-vitamin, ezért az étrendben érdemes az ételeket társítani vele. A csipkebogyó rendkívül nagy mennyiségben tartalmazza az antioxidáns hatású vitamint, továbbá az annak hasznosulását segítő rutin vegyületet, magnéziumot, növényi savakat és vasat is. 

Némi vizelethajtó hatással bír, emésztéssegítő, és erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, hozzájárul a betegségek megelőzéséhez. Arra kell csupán tekintettel lenni, hogy C-vitamin-tartalma teaként akkor hasznosul legjobban, ha forrázás helyett langyos vízben áztatják néhány órát vagy akár egy éjszakát, és csak enyhén melegítik fel.

https://femina.hu/egeszseg/gyogynovenyek-vaspotlas/

A C-vitamin segíti a vas felszívódását, beépülését, ezért a magas C-vitamin-tartalmú csipkebogyóteát is érdemes akár napi rendszerességgel fogyasztani. 5-6 órás hideg áztatással készítsük, mert forralás közben lebomlik a C-vitamin. A csipkebogyó a vas és a C-vitamin mellett A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamint és karotinoidokat, valamint pektint és szerves savakat is tartalmaz.

https://gyorgytea.hu/gyogynovenyek-vilaga/5-gyogynoveny-a-vas-termeszetes-potlasara/

 

Szólj hozzá