2022. feb 12.

Gyökércsakra energiája

írta: Mandala75
Gyökércsakra energiája

Pozitív megerősítés: „Bőségben élek, és biztonságban vagyok a világban.” muladhara_chakra.jpg

Gyökércsakra

Az első fő csakra, a gyökércsakra a gerinc aljánál, a farkcsontnál helyezkedik el, a Föld elem kapcsolódik hozzá. Önképünk, alapvető biztonsági igényeink, ösztöneink, fizikai és lelki stabilitásunk hiánya, a láb és lábfej, a szaporító szervekpetefészek és here "betegségei", megélhetésünkkel, önmagunkkal és az anyagiakkal kapcsolatos problémák esetén a gyökércsakra működésének helyreállítását érdemes támogatnunk többek között a kristályok segítségével is.

A gyökércsakra energiájának szabad áramlása azért is különösen fontos, mert amennyiben itt blokk keletkezik, az energia nem tud megfelelően a felsőbb csakrákhoz jutni, így az összes többi csakra energia ellátása is sérül. Másrészt kapcsolódik a szívcsakrához, ami a SZERETET, így  maga az Élet energia, és ami a gyökércsakra blokkoltsága esetén szintén blokkolódhat 

Alapvető fiziológiai szükségleteink itt összpontosulnak, nem megfelelő működését az aktivitás és a pihenés egyensúlyának hiánya, a "túlpörgés" és a kimerülés közötti állapotok változása jelzi, amit sokszor túlzott szellemi munka végzése melletti mozgáshiányos élet, állandó stresszes életmód, motiválatlanságönértékelési problémák, kudarctól való félelem miatt kialakuló lustaság okoz.

Anyagi és érzelmi biztonságunk hiánya, céljaink és vágyaink elérésének képtelensége, "külső" körülményektől való függésünk, tartós, kezelhetetlen félelem érzet, bizalmatlanságdepresszió, talajt vesztettség, mind a gyökércsakra zavarára is utalnak, amit sportolással, a munka és pihenés közötti egyensúly módszeres és tudatos megteremtésével, a stressz kezelési képességének elsajátításával, optimizmusunk felélesztésével és energiánk földelésével könnyen orvosolhatunk. 

Gyökércsakra zavarára utaló fizikai tünetek:

Aranyér, bélproblémák, stressz okozta emésztési panaszok, fogíny gyulladás, gerinc problémák, hasmenés, hát problémák, influenza, hideg kezek és lábak, izomfeszülés, izomgörcs, reuma, székrekedés, savasodás (ha stressz okozza), vese és vizelési problémák, vérnyomás problémák, paranoia. 

Gyökércsakra zavarára utaló lelki tünetek: 

Bizalmatlanság, önbizalomhiány, anyagi biztonság elvesztése, létbizonytalanság, félelem, depresszió, közöny, lustaság, tehetetlenség érzés, motiváció vesztés, megfelelési kényszer, túlpörgés, kapkodás, hangulat ingadozás, nyugtalanság, stresszelés, pesszimizmus, állandó fáradtság, kimerültség, energiahiány, alvászavar, üldözési mánia, önzőség, falánkság vagy koplalás, kishitűség, harag, frusztráció, stb. 

Gyökércsakra tisztítását segítő ásványok:

achát, citrin, gránát, heliotróp, jáspis, karneol, krizokolla, korall, lávakő, vérkő (hematit), füstkvarc, obszidián, rodonit, ónix

Ha túl sok az érzelem, düh, érdemes Föld színű és fekete színű karkötőt hordani, ha bátorságra, szenvedélyre van szükség vörös színű ásványokat, kimerültség, betegség utáni legyengült állapot esetén a gránát karkötőket ajánlom választani.

Gyökércsakra tiszítása és harmonizálása:

Fontos a "probléma" tudatosítása, ez minden terápia kezdete! A gyökércsakra zavarai esetén sokat segíthetnek a meditációk, a pihenés, tudatosságunk növelése, energetikai blokk oldás, és az ásványok gyógyító ereje, de fontos, hogy tartós, és fizikai tüneteket okozó állapotok esetén ezek a módszerek nem helyettesítik az orvosi diagnózist és kezelést! 

Járjunk mezítláb a természetben, kertészkedjünk, kapcsolódjunk a Földhöz, igyekezzünk minden lehetséges módon földelni magunkat, emelni rezgésszintünket, hogy tisztább nézőpontot vehessünk fel. Speciális gyökércsakra karkötőink földeléshez, rezgésszint emeléshez, tudatosság növeléshez, a szeretet energiájának áramoltatásához, vagy akár a teljes csakra rendszer harmonizálásához is hozzájárulás lehetnek :) 

A gyökércsakra gyógynövényei a fahéj és a szegfűszeg, illóolajként párologtatva vagy fűszerként való fogyasztása segíthet az alapcsakránkat újra egyensúlyba hozni. Lávaköves karkötőink alkalmasak arra, hogy 100% tisztaságú, antiallergén illóolajat párologtassanak.

Az önmagunkban és másokban való bizalom kiépítése, felelősségvállalás önmagunkért, az öngondoskodás, gondolataink tudatos lecserélése a hiánytudatos gondolkodásról a bőség tudatra, energiánk földelése, és rezgésszintünk emelése, gyökércsakra meditációk, mind segíthetnek abban, hogy gyökércsakránk energia ellátása helyreálljon.

Pozitív megerősítés: „Bőségben élek, és biztonságban vagyok a világban.”

Forrás: https://womanic.hu/csakra-karkotok/gyokercsakra  

 

Szólj hozzá