2022. jan 22.

Energetizáló kéztartások - Mudrák

írta: Mandala75
Energetizáló kéztartások - Mudrák

mudra.jpg

"A mudra szanszkrit szó. Jelentése pecsét, jel, szimbólum, szimbolikus gesztus, de az öröm adományozójaként is fordítják. Tágabb értelemben fizikai, energetikai, pszichoenergetikai, pszichikai és pszichomentális egyensúlyt teremtő, a testáramkörökön keresztül ható ujj-jóga.

 

Könyvek e témában:

Mudrák - Az ujjak jógája

 1. kötet: https://www.libri.hu/konyv/gertrud_hirschi.mudrak-5.html

2. kötet: https://www.libri.hu/konyv/gertrud_hirschi.mudrak-ii.html 

mudrak_titkos_kodja.png

Késmárki László legújabb könyvében elsőként tárja fel a mudrák tikos kódját, az elemek, a csakrák, a 3 dosha (a 15 al-dosha) és az ujjak analógiáit, a szervek, a testszövetek (dhatuk), a belső elválasztású mirigyek, az érzék-és mozgatószervek, a 10 testnyílás, a sroták (fizikai test csatornái), a gerinccsigolyák és gerincidegek, az elülső és hátsó testfél szelvényeinek, a fej és a törzs idegeinek, izmainak, a test keringési rendszerének, a 10 testszeg- mensnek, a 10 nagy ízületnek, a végtagok szelvényeinek, a fej 10 szegmentumának, a nyak 10 szegmensének, az agyi lebenyeknek az egyes ujjakkal való összefüggéseit.
A szerző 513 mudrát mutat be, és ismerteti a 4 világot behangoló kulcsolási, ujjkötési módokat, a kéztartások térbeli pozícióinak jelentését, az ujjak 4 elemnek megfelelő ujjállítási módozatait, a két kézen felvett kéztartások formai pozitúráinak egyes fajtáit, a mantrák ujjkódjait, az indiai tánc kézmozdulatait, a mudrák asztrológiai kódját.
A kéztartások állandó gyakorlásával elérhető a test és az elme teljes átalakítása, újjászületése, az öntudat kibővülése, a testi-lelki-szellemi hajlékonyság, rugalmasság megteremtése, új tulajdonságok, képességek, gondolati programok kialakítása. Hosszú távon fenntartják a pozitív érzelmi és mentális állapotot (ami nemcsak a fizikai állapot javulását, hanem a gyógyulási folyamat felgyorsulását is eredményezi).

https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.a-mudrak-titkos-kodja.html

Mudra-lexikon

című könyvében: 3130 mudrát mutat be.   https://www.libri.hu/konyv/kesmarki_laszlo.mudra-lexikon.html

 További könyvei: https://www.libri.hu/talalati_lista/?text=k%C3%A9sm%C3%A1rki

 

Források és bővebb cikkek MUDRA-Kéztartások témában:

http://emf-kryon.blogspot.com/2014/06/gyogyito-keztartasok.html

 

Szólj hozzá