2021. nov 29.

MÉZ fajtái

írta: Mandala75
MÉZ fajtái

 mez_1.jpg

Akác mézek

Immunrendszer erősítő, nagyon jó gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, méregtelenítő, köhögéscsillapító, májregeneráló, izomlazító, nyugtató hatású, segít az emésztési zavarokban, külsőleg pedig kezeli a hámsérüléseket, a hegeket, horzsolásokat és égési nyomokat.

Gyógynövényes akác mézek

Megfázás és légzőszervi betegségek, valamint szív- és érrendszeri megbetegedések     kezelésére. Gyomor- bél traktus betegségeket kezeli. Májregeneráló. Epehólyag és húgyúti     betegségek kezelésére is alkalmas. Gyulladás gátló, bőrápoló.  Görcsoldó, emésztést     elősegítő. Megszünteti a puffadást. Epetermelést fokozó, gyomorerősítő. Csillapítja a     köhögést és a torokfájást. Gyomor- és bélgyulladás csökkentő és fertőtlenítő.  Gátolja az     érelmeszesedést. Visszér, bélhurut és bélfertőzés ellen is javasolt. (+ akác méz jótékony hatásai).

Ámorakác mézek

Erősíti az immunrendszert. Növeli az érrendszer ellenálló képességét. Erősíti a szívet és  szabályozza a szívműködést.

Lépes mézek

Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása van. Erősíti az immunrendszert. Kezeli és megelőzi     a megfázást, torokfájást. Csillapítja a köhögést. Tisztítja a fogakat, fertőtleníti a szájüreget,     erősíti a fogínyt. Kezeli az íny- és fogbetegségeket. Jó légzőszervi problémákra. Gyógyítja az     orr-, arc- és homloküreg gyulladást. Szellemi frissességet biztosít, oldja a stresszt. Gége- és     garatbetegségekre is kiváló. (+akác méznek  a jótékony hatásai)

Hárs mézek

Erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatása van. Kitűnő meghűléses megbetegedésekre és ezek megelőzésére. Alkalmas a láz enyhítésére, hörghurut kezelésére és görcs oldására. Kiváló nyugtató hatása van. Gyomorsav miatti emésztési zavarokra is   alkalmazható. Fertőtlenítő hatása magas, így a felső légúti gyulladásos megbetegedésekre, valamint a köhögésre is kiváló. Érelmeszesedés miatt is hasznos, álmatlanság ellen is hatásos.

Selyemfű mézek

Általános immunrendszer erősítő, erőteljes gyulladáscsökkentő. Vérnyomás csökkentő hatása van. Égési sebekre, sérülésekre, izomfájdalom esetén is alkalmazható.

Repce krém mézek

Erősíti az immunrendszert. Gyomor problémákra nagyon jó. Kezeli a gyomorégést valamint a refluxot. Vérszegénységre kiváló gyulladáscsökkentő.

Erdei mézharmat méz

Tüdő- és légút tisztító, idegnyugtató hatású. Tisztítja a vesét, erősíti a csontokat. Vizelethajtó hatású.

Propoliszos akác mézek

Erősíti az  immunrendszert. Gyulladáscsökkentő. Gyógyító és egészségmegőrző. Kezeli a nyombélfekélyt, a gyomorhurutot, a vastagbélgyulladást, a fültőmirigy gyulladást, a prosztata gyulladást, a húgyúti fertőzéseket, a légúti betegségeket, a daganatos     betegségeket és a torokgyulladást. Fájdalom csillapító hatása kiterjed a menstruációs-, a     torok és a fogfájásra is. Alkalmazzák még lázra, meghűlésre és értágításra is. Fertőtlenítő     hatású. Antibakteriális. Szabályozza a vérnyomást, csökkenti a vércukor szintet.
Ahogyan fogyasszuk:
Betegség megelőzésére: reggel 1-2 teáskanál (gyerekeknek 1!).
Betegség esetén: reggel és este 1-2 teáskanál.

Vegyes Virág mézek

Erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat és fertőtlenít.

Facélia mézek

Erősíti az immunrendszert. Nagyon jó gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő. Kimondottan bőrápoló, kitűnően gyógyítja az égett bőrt. Csökkenti a koleszterinszintet.

Napraforgó mézek

Erősíti az immunrendszert. Gyulladás- és koleszterinszint csökkentő. Láz csillapító. Jó     fertőtlenítő, vizelethajtó hatású. Ajánlott prosztatabetegségekre. Jótékonyan hat a belekre, szívre, gyomorra, vesére és tüdőre.

Mézes Aloe Vera (Akác méz + Aloe)

Vitamin- és ásványianyag tartalma: Gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Rengeteg mikrotápanyag    található benne, valamint rostban dús. (+ akác méz vitamin- és ásványianyag tartalma)

Amire jó: Immunrendszer erősítő, jó antioxidáns, sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő,      fájdalomcsillapító hatású. Védi az emésztőrendszert, támogatja a megfelelő bélmozgást,            méregtelenít, ezáltal segít a fogyókúrában. Legyőzi a fáradékonyságot. Kezeli az égési               sérüléseket, ápolja a bőrt. Segít a rákos megbetegedésekben, a szájüregi problémákban, izületi gyulladásokban. Erősíti az ínyt és kiegyensúlyozza a vércukorszintet. (+akác méznek a jótékony hatásai).

Forrás:

Verba Richárd, Termelői méz (Kiskunlacháza), árusítás Budapesti piacok.

Web: https://www.vrmez.hu/mezek-161 

Budapesti piacok: Bosnyák téri piac ( Péntek-Szombat 6-13:30, télen Szerdánként is).

3. ker., Flórián téri piac ( Péntek-Szombat 6-13:30, télen Szerdánként is).

11.ker., Fehérvár piac (Keddtől Szombatig: 7-15h-ig)

ELÉRHETŐSÉG
Szólj hozzá