2021. nov 29.

A Magyar Nyelv mint Útikönyv az Élet nevű Túrához

írta: Mandala75
A Magyar Nyelv mint Útikönyv az Élet nevű Túrához

Könyvek, előadások, facebook bejegyzések (Juhász Zsolt által)

gyermek.jpg

Mindenkinek az lesz a valóság amiben hinni tud!

     Egy látó hiába bizonygatja egy vaknak hogy amit lát az a valóság. A vaknak ez mindig csak egy mese marad a látásról. A kút fenekén élő békának is bizonygathatod hogy van világ a kúton túl, amíg az ő világa a kútra korlátozódik.
De tudnod kell hogy egyetlen korlát sem véletlenül van körülöttünk. Minden korlát azért van, hogy meg tudd tapasztalni milyen azok között a korlátok és szabályok között a létezés. Ha nem tetszenek a korlátaid, bármikor lebonthatod őket, de ehhez egy dolgot feltétlenül tudnod kell!
Ezek a korlátok nem kint vannak a világban, és nem is a fejedben. A saját korlátai mindenkinek a szíve mélyén húzódnak! A fejedben csak az dől el, hogy hogyan magyarázod a korlátaidat.
Az hogy te miben tudsz hinni, vagy miben nem, az a szívedben dől el! Ezért van az, hogy az észérvek itt nem használnak!
Hogy mennyire látod tisztán a világot, az pedig a szíved tisztaságától függ. Csak a feddhetetlen, tiszta szív látja az igazságot. És az igazság az, hogy minden emberi szív, feddhetetlen és tiszta. Itt a kérdés csak az, hogy milyen a kapcsolatod a feddhetetlen és tiszta szíveddel?
Ha jó a kapcsolatod, azt úgy hívják jó lelkiismeret. Ha rossz, azt a háborgó lelkiismereted jelzi.
Ha tisztán akarsz látni, a szíveddel való kapcsolatodat kell először megtisztítani. Mert a valóságot csak a tiszta szívű ember képes meglátni.
A tisztátalan szívű embernek nincs ideje a valóság észlelésére. Mert az ő élete, egy végeláthatatlan vitadélután, a saját rossz lelkiismeretével. A rossz lelkiismeretű ember arra fecsérli minden energiáját, hogy megmagyarázza a menthetetlent, hogy miért nem hallgat a tiszta és feddhetetlen szívére; És így válik a saját korlátainak a leghívebb őrévé. Mindig azt akarja hogy más bizonyítson neki, hogy más mutassa, mondja meg mi az igazság, mi a valóság mert ő nem tudja. Bizonytalan, labilis, tudat-hasadt, hiteltelen, hitetlen, és fogalma sincs róla, hogy neki miért egy ilyen ... világ jutott...
Pedig mindenkinek az lesz a valóság, amiben hinni tud! Az pedig hogy miben hiszel nem a fejedben, hanem a szívedben dől el…
Ezen fenti bejegyzés linkje:
https://www.facebook.com/184226798306308/photos/a.398742133521439/4741311989264410/

Forrás:

Juhász Zsolt: A Magyar Nyelv mint Útikönyv az Élet nevű túrához (könyv sorozat)

"Hosszú idővel ezelőtt az emberi lények a maihoz képest egészen más minőségű tudatossággal, és ehhez illő kommunikációval és megismeréssel rendelkeztek. Erre a valaha létezett fantasztikus tisztánlátásra és intelligenciára ma is élő bizonyíték a Magyar Nyelv, és a hozzá természetesen simuló ősi írás, amit ma a legtöbbünk már csak rovásírásnak nevez....
A nyelv és az írás használóit ezért hívták úgy, hogy a MAG népe!
A szavak és a jelek réteges jelentései közé rejtve, egy létfontosságú üzenetet hordoz az emberiség számára!
Ez a könyv erről az üzenetről szól.
A magyar nyelv a leg-képalkotóbb nyelv a világon !
Ős-magyar JEL-KÉP-REND-SZER: a rovás jeleink.
Akik létrehozták valaha ezt a nyelvet és a hozzá tartozó írást, amit ma rovásírásnak nevezünk, azoknak konkrét céljaik voltak. Ahogy nem húztak egyetlen vonalat sem, úgy nem mondtak ki egy hangot sem véletlenül. "               (Juhász Zsolt)
Könyvek:  https://magyar-nyelv.webnode.hu
facebook:
https://www.facebook.com/A-Magyar-Nyelv-mint-%C3%9Atik%C3%B6nyv-184226798306308/
Ezen fenti bejegyzés linkje:
https://www.facebook.com/184226798306308/photos/a.398742133521439/4741311989264410/

Juhász Zsolt
https://www.facebook.com/groups/213816625623523/user/100000774630836/

Könyv rendelés, előadás:

https://magyar-nyelv.webnode.hu/konyvrendeles-eloadas/
Szólj hozzá