2021. nov 17.

Grapefruitmag cseppek az immunrendszer egészségéért

írta: Mandala75
Grapefruitmag cseppek az immunrendszer egészségéért

Hatóanyagai 800 vírus és baktérium és több mint 100 gombafajta és parazita ellen bizonyultak hatékonynak

grapefruitmag.jpg
 A grapefruitmag-kivonat erős antimikrobiális hatású !

A grapefruitmag kivonat a grapefruit magjának pépjéből jönnek létre és tartalmazzák mindazokat az antioxidánsokat, bioflavonidokat és vitaminokat. Jótékonyan támogatja az emésztésünket, belső kiválasztó rendszerünket és az immunrendszerünket is sokkal ellenállóbbá teszi. Biocid hatóanyagai kifejezetten hatékony fertőtlenítőszerré teszik, mely felületfertőtlenítőszerként és tisztítószerként is utánozhatatlanná teszi. A grapefruitmag kivonatok fellelhetőek csepp, olaj és kapszula formájában is. 

Hatóanyagai mintegy 800 vírus és baktérium, továbbá több mint 100 gombafajta és parazita ellen bizonyultak hatékonynak! Ráadásul növényi immunanyagokkal, flavonoidokkal együtt fordul elő.

 A grapefruit egy nagyon egészséges gyümölcs, a magokból készült kivonatnak pedig számtalan egészségügyi előnye létezik. Támogatja a fogyást, hatékony narancsbőr ellen, illetve az immunrendszer megerősítésében is részt vesz. A Grapefruit kivonatnak antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatásai vannak. Kezelhetünk vele kandidiázist, hasmenést és torokfertőzést is. Hatékonyan képes felvenni a harcot a gombák ellen, különösen a candida gomba kiirtásában van kiemelkedő szerepe. A grapefruitmag-kivonat hatékony a körömgomba ellen is.

Gyomorvédő hatású lehet a grapefruitmag-kivonat

A grapefruitmag-kivonat fogyasztása kivédheti az alkohol vagy a stressz okozta gyomorkárosodást.Úgy tűnik, hogy a hatásmechanizmus hátterében a lokális vérátáramlás fokozása, illetve a szabad gyökök károsító hatásának a kiküszöbölése áll. Emellett, a GSE elpusztítja a gyomor gyulladásos és fekélyes betegségeiben fő kóroki tényezőnek számító H. pylori baktériumot is. 

A grapefruit antimikrobiális hatása kedvezően kiaknázható a húgyúti fertőzések kezelésében is.

 

Korpás fejbőr esetén is hatékony, keverjük a samponhoz:

Korpásodás ellen pedig a samponunkhoz tegyünk 2-3 cseppet, ezzel mossunk hajat, majd alaposan öblítsük le. A grapefruitmag-cseppekkel legyünk nagyon óvatosak, mert hígítatlanul erős irritációt okozhat, és arra is ügyeljünk, hogy ne kerüljön közvetlenül a szemünkbe, orrunkba vagy nyálkahártyára.

A grapefruitmag-cseppeket tisztítószerekhez is keverhetjük, sőt fertőtlenítésére párásítóba, illetve mosógépbe is tehetjük! 

A grapefruitmag-kivonat mint a kardiovaszkuláris rizikó csökkentője

A szív- és érrendszeri nem kívánatos események fő rizikófaktoraként leírt magas koleszterin-szint, elhízás, illetve a cukorbetegség kezelésében is pozitív eredményekkel járhat.

A grapefruitmag-kivonatban található antioxidánsok is jótékonyan hatnak a szervezetünkre. Az antioxidánsok védik a sejtjeinket az úgynevezett oxidatív stressztől. 

A grapefruitmag-cseppek csökkentik a vérellátási zavarokkal összefüggő sejtkárosodást és gyulladásokat.

Mennyi grapefruitmagcseppet szedjünk?

Az immunrendszer megerősítéséhez általában 10-12 csepp grapefruitmag-kivonatot fogyasszunk, naponta két alkalommal, egy-egy pohár vízben elkeverve.

Reggel 10 csepp a ginzeng-esből, és délután 10 csepp az echinacea-s grapefruitmag cseppből kb 1-2 dl közepesen-meleg vízben feloldva. 

Én szoktam várni 1-2 percet amíg feloldódik és az alkohol elillan kissé belőle, úgy számomra jobban iható volt. Teába nem teszem, mert nagyon megváltoztatja a tea ízét. Nálam a forró sima vízbe való csepegtetés vált be. 

Érdemes kúraszerűen alkalmazni, illetve probiotikumokat is szedni mellette, mert erős antibakteriális hatásai miatt a bélflóra érzékeny egyensúlyára is hatással lehet (-ezt én nem tapasztaltam, de lehet, hogy valakinél ez jelentkezik). Szájöblögetésre, gargarizálásra is használhatjuk a cseppeket (pl. torokfájás, fog- és ínyproblémák ellen), ebben az esetben 5-10 cseppet tegyünk egy pohár meleg vízbe. 

 grape_3.jpg

Dr. Chen Ginseng Grapefruit cseppek

ginz.jpgA grapefruitban található citrus bioflavonoidok hozzájárulhatnak a szervek és szövetek mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához. A Panax ginseng hatóanyagai támogatják a vérkeringést, a szellemi teljesítőképességet és az agyi aktivitást, valamint energiával tölt fel. Segít a fáradtság enyhítésében, stressz esetén és lábadozási időszakban. Az oldat-forma segíti a könnyebb bevitelt és a felszívódást.

Grapefruit

A citrusfélék egyik legelőnyösebb tulajdonsága a magas C-vitamin-tartalom, amely természetes formában hasznosulhat a szervezetben, ráadásul növényi immunanyagokkal, flavonoidokkal együtt fordul elő, így még jobb felszívódással és tartósabban látnak el vitaminokkal. A grapefruit nemcsak vitamintartalma miatt keresett; magjának hatóanyagai mintegy 800 vírus és baktérium, továbbá több mint 100 gombafajta és parazita ellen bizonyultak hatékonynak. Elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját, miközben a szervezetben dolgozó hasznos baktériumokat, gombákat nem károsítják, és nem okoznak mellékhatásokat. Kitűnő immunerősítő és méregtelenítő, hozzájárul a szervezet védekező képességének növeléséhez, a kórokozók kiirtásához.

Ginzeng

Gyógyhatását elsősorban glikozid vegyületeinek köszönheti, melyek megszüntetik a stressz által okozott pszichés és fizikai tüneteket, egyben megnövelik a teljesítőképességet.  Normalizálja a belső folyamatokat: ahol szükséges, ott serkenti az immunrendszert, ahol túlműködés van, ott lenyugtat és kiegyenlít. Támogatja a mellékvese megfelelő működését, fokozza az agytevékenységet, emeli az adrenalin-kibocsátást, növeli az izmok energiafelhasználását, fokozza az endorfintermelést. A stressz okozta pszichés és testi problémák kezelésére, kimerültség, álmatlanság ellen, a vérnyomás- és vércukorszint természetes szabályoására ajánlják leggyakrabban. 

Dr. Chen Echinacea Grapefruit cseppek

echina.jpgKombináció az immunrendszer erősítésére. A grapefruitban található citrus bioflavonoidok hozzájárulhatnak a szervek és szövetek mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához. Az Echinacea purpurea(bíbor kasvirág) Európa-szerte közismert gyógynövény, hatóanyagainak köszönhetően növelheti a szervezet ellenálló képességét, támogatja természetes védekező rendszerét megfázásos időszakban. A koncentrált hatóanyag segítheti a könnyebb bevitelt és felszívódást. 

Kasvirág (Echinacea)

Olyan speciális növényi poliszacharidokat, savszármazékokat és illóolajokat tartalmaz, amelyek nagymértékben támogatják az immunrendszer egészséges sejtjeinek működését, aktivitását. A kasvirág jelentősen megnövelheti a szervezet védekező képességét a fertőzésekkel és a gyulladásokkal szemben; a megerősödött immunrendszer pedig képes lesz elpusztítani a káros baktériumokat, vírusokat, gombákat, megállítani a kórokozók elszaporodását. Elsősorban megfázással, influenzával járó légúti megbetegedések, illetve húgyúti és nőgyógyászati fertőzések kiegészítő és megelőző kezelésére ajánlott a fogyasztása. 

Ajánlott adagolás:

Napi 2×10 csepp bőséges folyadékban. Csak hígítva használja!

 

További információk a Grapefruit-ról:

A grapefruit (Citrus x paradisi) a legfiatalabb citrusféle, amit alig 300 éve fedeztek fel, vélhetően Barbadoson. Bár a magyar neve, a citrancs, arra utal, hogy a gyümölcs a citrom és a narancs keresztezéséből született, botanikailag a pomelo és a narancs hibridjeként vezethető le ez eredete.

A grapefruit C-vitaminban, egyéb vitaminokban, szerves savakban gazdag. Fogyasztható a termés húsa, készíthető belőle lé, lekvár vagy zselé, a pektinben dús héja kandírozható, a feldolgozás utáni maradványokból pedig takarmány állítható elő.

Megfigyelték, hogy a grapefruit „maradványokkal” etetett állatoknál jóval ritkábban fordultak elő különféle fertőzések, mint a többi állatnál. Ez a megfigyelés lendületet adott a grapefruittal kapcsolatos kutatásoknak, és megszületett a grapefruit magjából és pulpájából nyert grapefruitmag-kivonat.

 

Forrás:

https://webaruhaz.drchenpatika.com/grapefruit-cseppek-ginsenggel-

https://biobolt.eu/termek/dr-chen-ginseng-grapefruit-cseppek-30ml/?gclid=EAIaIQobChMI393998Ke9AIVS-R3Ch2IcwbsEAAYASAAEgIfiPD_BwE 

https://webaruhaz.drchenpatika.com/grapefruit-cseppek-echinaceaval- 

https://biobolt.eu/termek/dr-chen-echinacea-grapefruit-cseppek-30ml/ 

http://eletigenlok.hu/a-sokarcu-grepfrutmagkivonat/

 https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/grapefruitmag-kivonat-jo-ha-keseru-es-alkoholos/svlnvne

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/grapefruitmag-kivonat-korpasodas-faradtsag-gombas-fertozesek-ellen/7lq5jqe

https://grapecsepp.hu/grapefruitmag-olaj/

A grapefruit fa (kertészeti cikk):

https://kertesz.blog.hu/2012/05/20/grapefruit_a_nagyra_nott_narancsrokon

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá